İğdır Belediyesi'nin Hizmet İçi Eğitim Semineri Sona Erdi

Iğdır Belediyesi tarafından, Serhat Kalkınma Ajansı'na (SERKA) sunduğu proje kapsamında düzenlenen hizmet içi eğitim semineri sona erdi.

İğdır Belediyesi'nin Hizmet İçi Eğitim Semineri Sona Erdi
Eğitim seminerine Iğdır Belediyesi personelinin yanı sıra diğer resmi kurumların çalışanları da katıldı. Iğdır Kültürü Sarayı'nda 3 gün süren Mahalli İdareler Hizmet Derneği ile yürütülen ortaklaşa eğitim seminerinde; 'Zabıta personel yönetmeliği ', 'Ruhsatlara ilişkin yönetmelik ' ile 'Kamu ihale kanunu ' hakkında bilgi verildi.

Seminerin son gününde konuşma yapan Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, belediye olarak tüm çalışanlarıyla geniş bir aile olduklarını, vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak amacıyla bu eğitim seminerlerini düzenlediklerini belirtti. Malk, 'Buradaki temel amaç, tüm personelimiz bilgi düzeyini artırmak. Personelimiz son çıkan yasaların sunulması ile daha donanımlı olacaklardır. Yönetim olarak birincil prensibimiz hizmet kalitemizi artırmaktır ' dedi.

Seminerin ilk gününde Mahalli İdareler Hizmet Derneği Başkanı Mehmet Dönmez tarafından, 4483 sayılı kanun kapsamında belediye personellerinin yargılanma usulleri, 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkındaki Kanun, kamu etik sözleşmesi ve yazışma kuralları anlatıldı. İkinci gününde ise, İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Kamu Yönetimi Uzmanı Nihat Yıldız tarafından Zabıta Personel Yönetmeliği, İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarınaİlişkin Yönetmelik, Kabahatler Kanunu ve uygulanması, personel mevzuatı anlatıldı. Son gün ise eski İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Haluk Nalçakar tarafından ihale mevzuatı, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, Kamu İhale Genel Tebliği Ve Uygulama Yönetmelikleri, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'ndaki ihaleye fesat karıştırma ve edinim ifasına fesat karıştırma suçlarının oluşumu ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiverildi.
Kaynak: İHA