Elazığ Belediyesi'nden Ağaçlandırma Çalışmaları

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, 2011 yılı içerisinde 112 bin 210 adet ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Elazığ Belediyesi'nden Ağaçlandırma Çalışmaları
Şehrin genelinde 37 mahallenin tamamını park ve dinlenme alanlarıyla buluşturan Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2011 yılı içerisinde örnek bir çalışmaya daha imza atarak 112 bin 210 adet ağacı toprakla buluşturdu. Göreve geldikleri günden itibaren gerçekleştirdikleri çalışmalarla bu alanda Türkiye'nin örnek alınan belediyelerinden biri olduklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, özellikle bahar ve yaz aylarında Elazığ'ın çok farklı bir yapıya büründüğünü ve aziz şehringüzelliğine ayrı bir güzellik kattıklarını söyledi.

Elazığ'a yapılan her hizmeti bir ibadet sayarak çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Selmanoğlu, 'Alemlerin efendisi peygamber efendimiz Hz. Muhammed hadis-i şeriflerinde bu konuya çok önem veriyor ve şöyle buyuruyor, 'Yarın, öleceğini bilsen bile fidan dik' yine diğer bir hadiste ise, 'Kıyametin koptuğunu görsen bile, elinde yeşil dal varsa onu dik.' İnsanların en şereflisi bizlere böyle bir öğütte bulunuyorsa bize düşen bunugerçekleştirmektir. Bizler de az da olsa bunu gerçekleştirebiliyorsak ne mutlu bize ' diye konuştu.
Kaynak: İHA