Ak Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan'dan Chp'ye Sert Sözler

AK Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan, CHP'nin kendi iç kavgasını Türkiye'ye yaşatmak istediğini belirterek, "Türkiye'nin şu anda ciddi manada bir ana muhalefet sorunu var. Önüne gelen notu okuyamayan, yürüyen merdivene ters binen ve Türkiye'nin gelecek vizyonundan habersiz ve gelecek vizyonu olmayan bir ana muhalefet var." dedi.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan'dan Chp'ye Sert Sözler
AK Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan yaptığı açıklamada, TBMM'de iç tüzük değişikliği görüşmeleri sırasında yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. İç tüzük değişikliği ile birlikte CHP'nin iddia ettiği gibi muhalefetin sesini kısmaya çalışmadıklarını ve amaçlarının Meclis'i daha verimli çalıştırmak olduğunu belirten Feralan ' Geçtiğimiz hafta Meclis'te hiç arzu etmediğimiz olaylar yaşandı. Meclis tarihinde belki de hiç yaşanmamış bir olay. Milletin kürsüsü işgal edildi. CHP Milletvekilleri topluca bir milletvekilimizin konuşmasına mani oldu.Orada gerçekten arzu etmediğimiz görüntüler yaşandı. CHP'de, MHP'de, BDP'de birlik olmuş, TBMM'deki iç tüzük değişikliği ile ilgili olarak 'AK Parti bizim sesimizi kısmak istiyor.' diyorlar. Olay gerçekte bu değil. Bizim amacımız onların sesini kısmak değil Meclis'i daha etkin, daha verimli çalıştırmak. Zamanı daha tasarruflu kullanmak istiyoruz. 2007 yılından bu yana TBMM'de yer alan bir milletvekiliyim. Çok önemli yasal düzenlemeler var ve muhalefet bu yasal düzenlemeleri, mevcut iç tüzük ile engelliyor. Bunu yaşıyoruz. TBMM çalışmalara başlar, Meclis Başkanı açılışı yapar ve gündem dışı söz alınır. 3 milletvekili 5'er dakika gündem dışı konuşur. Mevcut bu durumda gündem dışı yapılan bu konuşmalara hükümet adına bir bakan cevap verir. Süresi yarım saat ile bir saat. Biz o süreyi yeni tüzük ile 10 dakikaya düşürüyoruz. Yani muhalefetin sesini kısmıyoruz hükümetin sesini kısıyoruz. Diyoruz ki; Meclis zamanı değerli kulansın. Bunun dışında, Danışma kurullarında anlaşma olmadığı zaman her siyasi parti TBMM'ye grup önerileri ile gelir. Her grup önerisinde 4 milletvekili konuşma yapar. Bu 10'ar dakikadan 40 dakika sürer. Siz Meclis'te çalışmaya saat 13.00'da başlarsınız asıl gündeme saat 18.00'da gelirsiniz. Zaten saat 19.00-20.00'da kapanıyor Meclis. Biz diyoruz ki; bu grup önerilerinde, o grup önerisini getiren siyasi parti milletvekili çıksın 5 dakika grup önerisinin gerekçesini anlatsın. Yani 4 siyasi parti grup önerisi getirecekse 5'er dakikadan 40 dakika konuşulacak. Burada bizim amacımız Meclis'i verimli çalıştırmak. Onun dışında zaten getirilmiş olan çok fazla bir şey yok. ' diye konuştu.

CHP'nin vatandaşları yanlış bilgilendirerek Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak istediğini kaydeden AK Parti Milletvekili Erdal Feralan, Türkiye'de şu anda ciddi bir ana muhalefet partisi sorunu olduğunu söyledi. Feralan şöyle konuştu: ' Doğru söylemiyorlar, olayı abartıyorlar. Çünkü Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak istiyorlar. Siyasi istikrarı ve ekonomik istikrarı ortadan kaldırmak istiyorlar. Özellikle de CHP. Bakın, bugün CHP kendi içinde bir kavgaya tutuşmuş durumda. Kimin lider olacağına karar veremiyorlar. Kılıçdaroğlu bir tarafta, Deniz Baykal bir tarafta, Önder Sav bir tarafta, Gürsel Tekin ise bir tarafta. Her biri bir tarafta. Kurultaya bile gidemediler. Belki de iki kurultay yapacaklar. CHP kendi iç kavgasını Türkiye'ye yaşatmak istiyor. Meclis'te yapmak istedikleri bu aslında. Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak istiyorlar ve bu Türkiye'nin lehine bir durum değil. Fotoğrafa bir bakın. Etrafımız ateş çemberi. Suriye'de katliamlar oluyor, insanlar katlediliyor. Çocuk demeden, kadın demeden oradaki zalim kendi halkını tanklarla katlediyor. Aynı babası gibi. Diğer komşu ülkelerimiz zaten karışık. Böyle bir tabloda Türkiye'nin siyaseten ve ekonomik olarak istikrarını yitirmesi demek bu milletin, bu ülkenin kaybetmesi demek. Türkiye'nin şu anda ciddi manada bir ana muhalefet sorunu var.Önüne gelen notu okuyamayan, yürüyen merdivene ters binen ve Türkiye'nin gelecek vizyonundan habersiz ve gelecek vizyonu olmayan bir ana muhalefet var. Türkiye'de görevinin başında bir hükümet var. 2002 yılından bu yana yapmış olduklarımız siyasi istikrarla gerçekleşti. Siyasi ve ekonomik istikrar olmazsa, güven ortamı olmazsa Türkiye'ye yabancı yatırım gelmez. Türkiye'nin istikrarı milli güvenlik meselesi. Türkiye'nin istikrarsızlığı Türkiye'nin kaybetmesi demektir. Bunun farkında olmayan bir ana muhalefet partisi Türkiye için gerçekten tehlikedir. '
Kaynak: İHA