Girişimcilik Eğitimi'ne Katılan 60 Kişiye, Kendi İşini Kurma İmkanı

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokolle girişimcilik eğitiminin startı verildi.

Girişimcilik Eğitimi'ne Katılan 60 Kişiye, Kendi İşini Kurma İmkanı
Protokolle ' Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ' sonunda 30 erkek ve 30 bayan girişimciye sertifikayla birlikte projeleri kabul edildikten sonra, iş kurmaları için 27 bin lira hibe, 70 bin lira geri ödemeli destek alacak.

KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ, BUGİAD ile eğitimi düzenlemekten çok memnun olduklarını ifade etti.

BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er ise “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile iş dünyasına yeni girişimciler kazandırmak bizleri mutlu ediyor.” dedi.

BUGİAD Kadın Girişimciler Başkanı Dilek Ataygeldi de eğitim sonunda sertifika alacak kadınlara, işlerini kurduktan sonra da destek vermeye devam edeceklerini belirtti.
Müracaatlardan sonra eğitim komisyonu tarafından gerçekleştirilecek mülakatlarla eğitim için kırk yaşını aşmamış 60 girişimci aday belirlenecek. Toplam 60 saat sürecek eğitim, iş kurma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan konularını kapsayacak.

BUGİAD internet sitesi üzerinden yapılacak eğitim başvurularının son tarihinin 23 Şubat olduğu bildirildi. Havva Tülin Tüzün ve Sanem Cengiz Şatır ' ın eğitimci olarak yer alacağı eğitimlerin ise BUGİAD Eğitim Salonu ' nda gerçekleştirileceği duyuruldu.

Mart ayında başlayacak eğitimlerin protokol imza törenine KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ ve BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er ' in yanı sıra BUGİAD Kadın Girişimciler Başkanı Dilek Ataygeldi, BUGİAD Başkan Yardımcısı Cengiz Resimoğlu, BUGİAD Genç Başkanı Ayhan Yılmaz ve Eğitmen Havva Tülin Tüzün de katıldı.