Ali Özgentürk'ün 'görünmeyen' Filmine İlgi Büyük Oldu

Yönetmen Ali Özgentürk'ün hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlendiği 'Görünmeyen' isimli son filminin İzmir galası Konak Sineması'nda yapıldı.

Ali Özgentürk'ün 'görünmeyen' Filmine İlgi Büyük Oldu
İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği film iki salonda birden aynı anda gösterime girdi.Filmin galasına yönetmen Ali Özgentürk'ün yanı sıra oyunculardan; Ahmet Mekin, Fikret Tartan, Erol Aksoy, filmde rol alan Gödenceli köylüler, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Sabah Gazetesi İzmir Temsilcisi Gazeteci Ünal Ersözlü, 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener'in danışmanı olan Dilara Ersözlü, Fransa İzmir Temsilcisi Zeliha Toprak ve eşi 22. Milletvekili Dr. Muharrem Toprak, İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncuları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 'Görünmeyen' filmini çekmek için pek çok şehir dolaştığını ama İzmir'de karar kıldım. Çünkü tarihini ve doğası en iyi korunan ildir. Sinemanın ihtiyacı olan ışık ve renk en yoğun şekilde Ege Bölgesi'ndedir. Ayrıca 13 yaşında Adana'da tiyatroya başladığımda Başkan Hakan Tartan'ın babası Fikret Tartan ve annesi benim öğretmenimdi. Çocukluğunu bildiğim Hakan Tartan'ın benim filmimi konuk etmesi beni duygulandırdı. Filmi doğurduğum kentte gala yapmak beni İstanbul'daki gösterimden daha çok mutlu ediyor. Kendisine teşekkür ederim” dedi.

Türk Sineması'nın önemli ismi Ahmet Mekin, çocukluğunun İzmir Karşıyaka'da geçtiğini söyleyerek, “İzmir'in ve insanının yeri ben de çok ayrıdır. Çağdaş, uygar ve demokrat bir şehirdir. O nedenle İzmir benim için hep birinci şehirdir. Bu film İzmir'de çekildi ve gala gecesinde çok önemli bir kalabalıkla buluştuk. Bu da mutluluk veriyor. Hakan Tartan daha önce de davet etmişti ve gelmiştik. Kendisi, ekibi bizi çok iyi ağırlıyor. Ayrıca Sanata olan desteği ve duyarlılığı içöin çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir'in filmlere ev sahipliği yapması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, “Bundan sonrada ne gerekiyorsa yapacağız. Bu tür etkinlikler İzmir'in aydınlık penceresini olarak topluma umut aşılıyor. Ali Özgentürk ve çok değerli Ahmet Mekin'i ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bu gece bizimle olan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.Filmin başrol oyuncusu Udo Kier ise galaya Amerika'dan telefonla bağlanarak sürpriz yaptı. Kier, İzmir'de ve Gödence'de harika zamanlar geçirdiğini, İzmir'i çok sevdiğini, güzel anılarla ülkesine döndüğünü söyleyerek, “İstanbul'a ve İzmir'e tekrar gelmeyi çok istiyorum” dedi.
Kaynak: İHA