Nagehan Alçı Ve Nazlı Ilıcak Hakan Fidan İçin birbirine girdi

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması Nagehan Alçı ve Nazlı Ilıcak'ı birbirine düşürdü. CNN Türk'te yayınlanan "Dört Bir Taraf"a iki kadın gazetecinin kavgası damgasını vurdu.

Nagehan Alçı Ve Nazlı Ilıcak Hakan Fidan İçin birbirine girdi
Altan Öymen ve Enver Aysever'le girdikleri polemiklerde aynı safta yer tutan Nazlı Ilıcak ve Nagehan Alçı bu sefer ayı saflarda yer aldı. Hakan Fidan'ın savcılık tarafından ifadesinin alınması konusunda ters düşen iki kadın gazeteci yazar, canlı yayında sert bir tartışma içerisine girdiler.

HÜKÜMET ZOR DURUMDA KALDI
MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadesinin alınmak üzere savcılığa davet edilmesi CNN Türk'te mercek altına alındı. Nazlı Ilıcak, Hakan Fidan hakkında ortaya atılan iddiaların oldukça ciddi olduğunu ve bu iddiaların mutlaka gözden geçirilmesini söyledi. Nazlı Ilıcak'ın bu düşüncelerine itiraz eden Nagehan Alçı MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın bu dönemde hedef alınmasının oldukça yanlış bir tavır olduğunu ifade ederken, bu durumun hükümeti oldukça zor durumda bıraktığını söyledi.

KARARA SAYGI DUYMAMIZ LAZIM
Hakan Fidan'ın yargılanmasına engel olmadığına dikkat çeken Ilıcak, Nagehan Alçı'ya generallerin tutuklanmasını örnek gösterirken ' Savcının bu kararına hepimiz saygı duymalıyız. Savcılığın bu tip hassas konularda başbakanlığa haber vermesi lazım ama bu tip konularda belgeler açığa çıkmışken ben kefilim demekle bu mesele çözülmez.Bu talimatların ne kadarı Başbakan tarafından verildi ben bunu bilmek istiyorum.Hükümetin iki polis şube müdürünü görevden alınması kabul edilemez ' dedi.

O ZAMAN BAŞBAKAN'I ÇAĞIRSINLAR
Nagehan Alçı ise Hakan Fidan'ın bu eylemi Başbakan'ın bilgisi dahilinde gerçekleştirdiğini ifade ederek ' Önemli ve tuhaf olan bütün bu detayların sızmasıdır. Operasyon Hakan Fidan üzerinden bu şekilde yürürse kabul edilemez. Biz derin yapılarla mücadele eden bir iradeyi destekliyorsak o zaman bu çatlakta tamamen savcılık emniyet doğru yapmıştır perspektifi zarar verir. Hakan Fidan o görüşmelere Başbakanlık müsteşarı olarak Başbakan'ın emriyle gidiyor. Bu o zaman açıkça Başbakan'ı çağırmaktır. O zaman Başbakan'ı çağırsınlar. ' diye konuştu.

MİT konusunda program boyunca Nazlı Ilıcak ve Naghena Alçı arasında uzun süren polemikler yaşanırken, zaman zaman programda tansiyon yükseldi.

BEYAZ GAZETE