Ankara'da 'Gezginlerin Gözüyle Türkiye Sergisi' Açıldı

Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği “Ankaralı Gezginler Gözüyle Türkiye” fotoğraf sergisi açıldı.

Ankara'da 'Gezginlerin Gözüyle Türkiye Sergisi' Açıldı
Anıtkabir ' den, Adıyaman Nemrut ' a, Trabzon Uzungöl ' den Artvin Yusufeli ' ne, Çanakkale Truva Atı ' ndan Diyarbakır Hasan Paşa Hanı ' na, Şanlıurfa Balıklıgöl ' den İstanbul Kızkulesi ' ne, Konya Mevlana ' dan Çorum Alacahöyük ' e, Edirne Selimiye ' den İzmir Efes ve Burdur Salda Gölü ' ne kadar Türkiye ' nin birçok güzelliği, Kızılay Metro Sanat Galerisi ' nde
fotoğrafseverleri bekliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sergi, fotoğraf sanatına gönül vermiş “Ankaralı Gezginler Grubu”nun fotoğraflarıyla Türkiye ' yi Ankara ' ya taşıyor.

Sergi hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, fotoğrafların geçen yıl Amerika ve Rusya ' da sergilendiğini ve çok beğeni topladığını belirterek, “Türkiye ' nin merkezi ve Başkent ' i Ankara ' yı; dünyayı ve Türkiye ' yi karış karış gezmiş, her yaştan ve meslekten üyesi bulunan 55 Ankaralı gezginin 105 fotoğrafıyla donattık. 14 Şubat ' a kadar açık kalacak sergimize tüm Başkentlileri bekliyoruz.” dedi.

Sergiyi gezen gençlerden yüksek lisans öğrencisi Sevil Kahya, Adıyamanlı olduğunu belirnterek, “Ankara ' da memleketimi, Nemrut Dağı ' nı görmek beni çok mutlu etti. Fotoğraflardaki renklere bayıldım.” diye duygularını diye getirirken, Can Daş ve Erkan Dağ ise “Görmeye fırsat bulamadığımız şehirleri, turistik bölgeleri görmek, tanımak çok güzel.” diyerek, sergiyle ilgili beğenilerini vurguladı.