Gürsoy: “Mersin, Turizm Kentleri Arasına Alınmalı”

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, turizm çeşitliliğinde yüksek potansiyele sahip olan Mersin’i de turizm kentleri arasına almasını istedi.

Gürsoy: “Mersin, Turizm Kentleri Arasına Alınmalı”
MEGİAD Başkanı Alper Gürsoy, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin’in turizm potansiyelini değerlendirdi. Mersin’in bugün Türkiye’nin en önemli turizm şehirlerinden biri olması gerekirken, hak ettiği yerde bulunmadığını belirten Gürsoy, turizm eksiği konusunda her kurumun elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

Mersin’in, tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile ziyaretçileri mest ettiğini ifade eden Gürsoy, kentin konut projeleri ile de turizmin gözdesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin altını çizdi. Mersin turizmi denilince akıllara sadece deniz ve kum gelmemesi gerektiğine vurgu yapan Gürsoy, “Turizmde denizi, kumu ve iklim koşullarıyla atak gösteren Mersin; tarihi dokusu ile de büyük önem taşımaktadır. Mustafa Erim Tarihi Kent Müzesi, Nusrat Mayın Gemisi, müzeler ve ören yerleri, camileri, kiliseleri, mağaraları, hemen ardından; doğa turizmi, yayla turizmi, sportif etkinlikleri, kale ve hisarları, orman kampları, plajı, sanat kültür ve eğlence alanları bakımından turizm çeşitliliğinde yüksek potansiyel göstermektedir. Bu avantajları sebebiyle Mersin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm kentleri arasına alınmalıdır” dedi.

Turizmin son yıllardaki hızlı gelişiminde en önemli faktörün, belgeli tesis ve yatak kapasitesindeki artış olduğuna da dikkati çeken Gürsoy, “Mersin’in turizm anlamında en büyük eksikliği otel konaklama sayısının diğer illere göre az olmasıdır. Mersin’de yazlık alışkanlığı daha fazla gelişmişti. Bunun önüne geçilir, konaklama ve otel sayısı arttırılsa daha fazla yerli ve yabancı turist akın eder ve tam anlamıyla turizm kenti olabilir. Turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında golf, termal ve sağlık, kış ve dağ sporları, yayla, mağara, doğa yürüyüşü, akarsu sporları, sportif olta balıkçılığı ve avcılık, kuş gözlemciliği gibi pek çok alanda yatırımlar yapılmalıdır. Turizmin hem ekonomik hem de sosyal yaşama katkısı çok büyüktür. Şehrimizin turizm kentleri arasında yer alması için iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler birlikte hareket etmelidir” ifadelerini kullandı .