Ekonomik Krizi Yönetemeyince Şövalyelik Unvanı Geri Alındı, Tartışmalar Büyüdü

İngiltere'nin önde gelen bankalarından Royal Bank of Scotland'ın (RBS) eski yönetim kurulu başkanı Fred Goodwin'in, dünyayı saran ekonomik krizde bankayı yanlış yönettiği gerekçesiyle şövalyelik unvanı geri alındı.

Bu ünvan Goodwin'e, 2004 yılında "bankacılık sektörüne katkılarından dolayı" verilmişti.

İngiliz gazetelerinin neredeyse tamamının manşetine taşıdığı bu gelişme ülkenin bir numaralı gündemi oldu. Kariyeri boyunca görev aldığı şirketlerde yaptığı katı tasarruf politikaları sebebiyle "öğütücü" lakabıyla bilinen Goodwin için Independent "Rezil edildi" manşetini atarken, Guardian "İtibarı öğütüldü: Sir Fred unvanını yitirdi", Financial Times "Sir Fred'in unvanı öğütüldü” manşetlerini kullandı.

Şövalyelik unvanı geri alınan son kişinin Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe olduğunu hatırlatan Daily Telegraph ise başyazısında "Aşağılanma töreninde sırada kim var?" sorusunu yöneltti.

Gazete, İngiltere'nin sırlarını Ruslara verdiği gerekçesiyle Anthony Blunt'ın unvanının elinden alındığına işaret ederek, “Şövalyelik unvanı vatan hainliği, zulüm ve despot yönetim gibi suçları işleyenlerden geri alınıyor. Peki Goodwin bu resmin neresinde yer alıyor?" ifadelerine yer verdi.