Denizli Valisi Demir: Bozdağ, Ege'nin Kayak Merkezi Olacak

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Bozdağ Kayak Merkezi altyapı çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Vali Yardımcısı Hasan Gürsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel ve ilgili daire müdürleriyle biraraya gelen Demir, Bozdağ Kayak Merkezi’nde yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

Bozdağ’ın bölge ve Denizli için önemli bir turizm merkezi olacağını belirten Vali Demir, doğu illerinde kar yokken Bozdağ’da kayak yapılacak kadar bulunduğunu, bunun fırsata çevrilmesi gerektiğini ifade etti. Demir, “Burayı turizm bölgesi yapma girişimlerimiz devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurduk. Buranın özellikle kar kalış süresi, kayak için uygunluğu, çığ tehlikesi raporu, yakın su kaynağı bulunması gibi bütün teknik şartların yeterli olduğu görülmektedir.” dedi. Denizli’nin Pamukkale gibi bir değerle yıllık yaklaşık 2 milyon ziyaretçiyi kabul ettiğini vurgulayarak, “Özellikle kış döneminde Pamukkale’ye gelecek turist sayısının arttırılmasında da gerekçe olacak bu kayak merkezi, bölgemize turizm alanında yeni bir ivme ve heyecan katacak.” şeklinde konuştu. Denizli’nin geleceğinin turizm yatırımlarında olduğunu söyleyen Vali Demir, “Biz burayı turizm bölgesi yapmak için uğraşırken bir yandan da eksiklerimizi tamamlamak için çalışıyoruz. Bu bölgenin yolu, elektriği ve suyu gibi devlete düşen kısımlarının en iyi şekilde yapılması için daire müdürleri ve diğer yetkili arkadaşlar çalışıyor.” dedi.

Toplantıda bölgeyle ilgili yapılabilecek işlemleri tartışacaklarını belirten Vali Demir, “Bölgenin arazi durumunu, Hazine arazisi miktarını, mera ve orman durumunu inceleyeceğiz. Su kaynaklarıyla ilgili çalışmalar yapılacak. Yolun iyileştirilmesiyle ilgili kısa sürede neler yapılabileceğini tartışacağız. Çalışmalar periyodik olarak takip edilecek.” ifadelerini kullandı .