Vali Kolat Açıklaması
Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ''Kırıkkale insanı ülkemizin her yanında olduğu gibi gönlü son derece bol, devletine ve milletine saygılı, milli ve manevi değerlere bağlı, mütevazi vatandaşlarımızdan oluşmaktadır''dedi.
Vali Kolat, Polis Evi'nde düzenlediği basın toplantısında hizmetlerde, devlet-vatandaş işbirliğine önem verilmesinin daha iyi hizmetlerin yapılması yönünde önemli katkılar sağladığı ve motive ettiğinin bilindiğini belirterek, bu bilinçle basın yayın ve medyadan ile Kırıkkale halkından aldıkları destekle çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.
Kırıkkale insanının ülkenin her yanında olduğu gibi gönlü son derece bol, devletine ve milletine saygılı, milli ve manevi değerlere bağlı, mütevazi vatandaşlardan oluştuğunu ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:
''Hizmetlerde, devlet-vatandaş işbirliğine önem verilmesinin daha iyi hizmetlerin yapılması yönünde önemli katkılar sağladığı ve motive ettiği bilinmektedir. Bu bilinçle sizlerden ve Kırıkkale halkından aldığımız destekle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kırıkkale kuruluşu yeni sayılabilecek bir kent. 1925 yılında Makine ve Kimya Endüstri Kurumu'nun kurulmasıyla şehrin de kuruluşu başlamış. Bu nedenle Kırıkkale'nin bir Cumhuriyet şehri olduğunu söyleyebiliriz. 1989 yılında il statüsü alan Kırıkkale'nin 9 ilçesi 14 beldesi ve 173 köyü bulunmaktadır. Göreve başladığım günden bugüne tüm ilçelerimizi ziyaret ederek yapılan çalışma ve projeleri yakından görme imkanım oldu. Belde ve köy ziyaretlerinde ise vatandaşlarımızın talepleri alınmış ve sorunları dinlenilmiştir. İletilen taleplerin büyük bir kısmı takip edilerek çözümü sağlanılmıştır. İlimiz genelinde yürütülen toplam proje sayısı 333 adettir. Bu projelerin bedelleri toplamı 1 milyar 864 milyon 806 bin 3 lira, önceki yıllarda projeler için yapılan toplam harcama miktarı 721 milyon 958 bin 439 liradır. Projelerin 2012 program yılı ödenekleri toplamı 342 milyon 98 bin 650 liradır. Gelen ödenek miktarı 280 milyon 917 bin 373 lira olup, dönem sonu itibariyle 104 milyon 388 bin 162 lira harcanmıştır. 2012 yatırım programında yer alan ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 31, gelen ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 37 seviyesindedir.''
-''MKEK'den emekli 25 bin kişi var''
Kentin kurulmasını sağlayan MKEK'nin kentin ve ülkenin önemli ağır sanayi kuruluşlarından birisi olduğunu anlatan Vali Kolat, şunları söyledi:
''MKEK, 7 fabrika ve işletmesi ilimizde faaliyet göstermekte olup 3 bine yakın personel çalışmaktadır. MKEK'de çalışan toplam personelin yüzde 59'u ilimizde istihdam edilmiştir. İlimizde MKEK'den emekli 25 bine yakın da vatandaşımız bulunmaktadır. MKEK'e ait devam eden 13 projeleşen tutarı 457 milyon 677 bin 926 liradır. Bu projeler arasında Ağır Silah ve Çelik Fabrikası tarafından üretilecek olan Monoblok tren tekerleği imalatı 333 milyon lira tutarındadır. Kırıkkale için bir marka olan MKEK'in tekrar canlandırılması eski güçlü ve aktif haline getirilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede, Güç Birliği Platformunda alınan kararlar kapsamında ilimizde Mühimmat ve Silah Sanayisi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar başlatılmıştır. Böylece ilimizde yeni istihdam alanlarının oluşturulması hedeflenmektedir. Son yıllarda ilimizde özel sektör yatırımları artmıştır. Kırıkkale'nin 12 Haziran 2012 tarihinde 4. teşvik bölgesinde yer alması ilimizde yapılacak yatırımları daha da cazip hale getirmiştir. Özel sektörün ilimizde daha geniş çaplı yatırım yapması için çalışmalarımız devam etmektedir. I. OSB'de 69 sanayi parselinin tamamı yatırımcılarına tahsis edilmiş olup 39'unda üretime geçilmiştir. Burada 2 binden fazla kişi istihdam edilmiştir. Keskin OSB'de 25 sanayi parselinden 12'sinin çeşitli firmalara tahsisi yapılmıştır. Bunlardan 2'si üretime geçmiştir. İlimizde yatırım yapacak iş adamlarımızın taleplerinin olması halinde Valiliğimiz başta olmak üzere tüm kurumlarımız yardımcı olmaya çalışmaktadır.''
-''Eski Sanayi Çarşısı-nın modern bir yapıya kavuşturulması yararlı olacaktır''
Vali Ali Kolat, Kırıkkale ve Keskin Küçük Sanayi sitelerinde fiziki durum yeterli olmakla birlikte Eski Sanayi Çarşısı'nın modern bir yapıya kavuşturulmasının yararlı olacağını belirterek, kent genelinde yer alan küçük ve orta ölçekli kuruluşlarda 7 bine yakın kişinin istihdam edildiğinin tespit edildiğini bildirdi.
Kırıkkale OSB'de ve küçük ile orta ölçekli işletmelerde çalışacak kalifiye işçi temininde sıkıntı olmadığının bilindiğini anlatan Vali Kolat, şunları söyledi:
''Ayrıca Endüstri Meslek Liselerinde yetişen öğrencilerin bu işletmelerde istihdam edilmesi yararlı olacaktır. İlimiz kamu yatırımları yönünden iyi bir konumda olduğuna söyleyebiliriz. Devletimizin ve Hükümetimizin destekleriyle ilimiz de yürütülen 333 adet kamu yatırımlarının toplam tutarı 2 milyar liraya yakındır. Bu yatırımlar arasında Milli Eğitime ait Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile Uygulama Oteli, Merkez İmam Hatip Lisesi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bulunmaktadır. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde Ahılı Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi tamamlanmış olup Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatı ise devam etmektedir. İlçe Emniyet birimleri modern hizmet binalarına kavuşturulmuş, 6 ilçemiz de emniyet hizmet binaları halkımızın hizmetine sunulmuştur. Ayrıca Balışeyh ve Çelebi hizmet binası ve lojmanlarının ihalesi yeniden yapılarak çalışmalar tekrar başlatılmıştır. Kırıkkale 43 ili birbirine bağlayan devlet karayolu ile demir yolu kavşağında yer almaktadır. Bu ilimiz için önemli bir avantajdır. Karayolları tarafından yaptırılan bölünmüş yol çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır. Bahşili-Karakeçili-Kulu bölünmüş yol bağlantısının da 2013 yılında tamamlanması planlanmaktadır.''
-''Artık Kırıkkale'den geçen yollar daha güvenli''
Vali Kolat, Kırıkkale'de karayolu ağı içerisinde bölünmüş yol durumunun 2003 yılı öncesinde 29 kilometre iken bugün itibariyle toplam bölünmüş yol ağının 214 kilometreye ulaştığını belirterek, şunları söyledi:
''Artık Kırıkkale'den geçen yollar daha güvenli ve seyahatler daha hızlı olmaktadır. Ankara-Kırıkkale- amsun oto yol projesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca ilimizden geçecek olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin 2015 yılında tamamlanmasıyla Ankara-Kırıkkale arasındaki ulaşım daha cazip hale gelecektir. İlimizde tarım ve hayvancılık son derece önemlidir. Çalışan aktif nüfusun yüzde 53'ü bu sektörde çalışmaktadır. Toplam işletme sayısı 17 bin 335'dir. 463 bin hektar toplam alanın 306 bin 506 hektarı tarımsal üretimde kullanılmaktadır. Orta Anadolu'nun önemli hububat ambarı olan ilimizde hayvancılığın desteklenmesi gerekmektedir. İlimizde besi hayvancılığına yönelik 5 bin işletme bulunmakla birlikte bu sayı yeterli değildir. Yöremizde yetiştirilen ürünlerden özellikle Delice ve çevresinde daha verimli üzüm elde edilmesi konusunda çalışmalar devam etmektedir.''
-''İlde bulunan 306 bin 506 hektar tarım arazisinin ancak 27 bin 700 hektar alanı sulanabilmektedir''
Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ilde bulunan 306 bin 506 hektar tarım arazisinin ancak 27 bin 700 hektar alanın sulanabildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İlde bulunan 306 bin 506 hektar tarım arazisinin ancak 27 bin 700 hektar alanı sulanabilmektedir. Toprağın sulanması elde edilen ürünün daha verimli olmasını sağlamaktadır. Temeli 2010 yılında atılan Keskin Ceritmüminli Barajı'nın bitirilmesiyle 951 hektarlık bir alan daha suya kavuşacaktır. Yine temeli 2012 yılı içerisinde atılan Sulakyurt Barajının 2015 yılında tamamlanmasıyla 2 bin 569 hektar alan sulanabilecektir. Kırıkkale çevre illere sağlık hizmeti verecek bir konuma gelmiştir. Üniversiteye ait inşaatı devam eden 2 hastane ile Yüksek İhtisas Hastanesi bünyesinde yaptırılan 220 yataklı ek bina inşaatının tamamlanmasıyla ilimiz bölgesel sağlık merkezi haline gelecektir. 2012 yılında 890 bin 177 poliklinik hizmeti verilmiş, bunlardan 57 bin vatandaşımız il dışından gelerek tedavilerini burada yaptırmıştır. Aile hekimliği çalışmalarında başarılı sonuçların alınması için doktorlarımızın gerektiğinde vatandaşlarımızı evlerinde / köylerinde veya yaşadıkları yerlerde ziyaret ederek tedavi ve kontrollerini yapmaları yararlı olacaktır. 1992 yılında kurulan üniversitemiz bugün 24 bin öğrenciye ulaşmış olup ülkemizde tercih edilen üniversiteler arasında yer almaktadır. 936 akademik personeli ile hızla gelişmekte, fiziki yapısını tamamlamaya çalışmaktadır. İlk, orta ve lise düzeyinde olmak üzere toplam 179 okul 2 bin 350 derslik de 56 bine yakın öğrenci eğitim görmekte, 3 binden fazla öğretmenimiz ise ilimizde görev yapmaktadır. 800 öğrencinin eğitim gördüğü Polis Meslek Yüksek Okulu ilimizin son dönemler kazandığı en önemli eğitim kurumlarımızdan birisidir. İlimizde eğitim-öğretim gören öğrenci sayısı 80 bine yakındır. Eğitimde daha başarılı olunması için tüm imkanlar kullanılmaktadır.''
Toplantıya Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürü İsmail İçer, Kırıkkale Müstakil Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, ulusal ve yerel gazeteler ile ajans temsilcileri katıldı.
Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA
Kırıkkale insanının ülkenin her yanında olduğu gibi gönlü son derece bol, devletine ve milletine saygılı, milli ve manevi değerlere bağlı, mütevazi vatandaşlardan oluştuğunu ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:
''Hizmetlerde, devlet-vatandaş işbirliğine önem verilmesinin daha iyi hizmetlerin yapılması yönünde önemli katkılar sağladığı ve motive ettiği bilinmektedir. Bu bilinçle sizlerden ve Kırıkkale halkından aldığımız destekle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kırıkkale kuruluşu yeni sayılabilecek bir kent. 1925 yılında Makine ve Kimya Endüstri Kurumu'nun kurulmasıyla şehrin de kuruluşu başlamış. Bu nedenle Kırıkkale'nin bir Cumhuriyet şehri olduğunu söyleyebiliriz. 1989 yılında il statüsü alan Kırıkkale'nin 9 ilçesi 14 beldesi ve 173 köyü bulunmaktadır. Göreve başladığım günden bugüne tüm ilçelerimizi ziyaret ederek yapılan çalışma ve projeleri yakından görme imkanım oldu. Belde ve köy ziyaretlerinde ise vatandaşlarımızın talepleri alınmış ve sorunları dinlenilmiştir. İletilen taleplerin büyük bir kısmı takip edilerek çözümü sağlanılmıştır. İlimiz genelinde yürütülen toplam proje sayısı 333 adettir. Bu projelerin bedelleri toplamı 1 milyar 864 milyon 806 bin 3 lira, önceki yıllarda projeler için yapılan toplam harcama miktarı 721 milyon 958 bin 439 liradır. Projelerin 2012 program yılı ödenekleri toplamı 342 milyon 98 bin 650 liradır. Gelen ödenek miktarı 280 milyon 917 bin 373 lira olup, dönem sonu itibariyle 104 milyon 388 bin 162 lira harcanmıştır. 2012 yatırım programında yer alan ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 31, gelen ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 37 seviyesindedir.''
-''MKEK'den emekli 25 bin kişi var''
Kentin kurulmasını sağlayan MKEK'nin kentin ve ülkenin önemli ağır sanayi kuruluşlarından birisi olduğunu anlatan Vali Kolat, şunları söyledi:
''MKEK, 7 fabrika ve işletmesi ilimizde faaliyet göstermekte olup 3 bine yakın personel çalışmaktadır. MKEK'de çalışan toplam personelin yüzde 59'u ilimizde istihdam edilmiştir. İlimizde MKEK'den emekli 25 bine yakın da vatandaşımız bulunmaktadır. MKEK'e ait devam eden 13 projeleşen tutarı 457 milyon 677 bin 926 liradır. Bu projeler arasında Ağır Silah ve Çelik Fabrikası tarafından üretilecek olan Monoblok tren tekerleği imalatı 333 milyon lira tutarındadır. Kırıkkale için bir marka olan MKEK'in tekrar canlandırılması eski güçlü ve aktif haline getirilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede, Güç Birliği Platformunda alınan kararlar kapsamında ilimizde Mühimmat ve Silah Sanayisi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar başlatılmıştır. Böylece ilimizde yeni istihdam alanlarının oluşturulması hedeflenmektedir. Son yıllarda ilimizde özel sektör yatırımları artmıştır. Kırıkkale'nin 12 Haziran 2012 tarihinde 4. teşvik bölgesinde yer alması ilimizde yapılacak yatırımları daha da cazip hale getirmiştir. Özel sektörün ilimizde daha geniş çaplı yatırım yapması için çalışmalarımız devam etmektedir. I. OSB'de 69 sanayi parselinin tamamı yatırımcılarına tahsis edilmiş olup 39'unda üretime geçilmiştir. Burada 2 binden fazla kişi istihdam edilmiştir. Keskin OSB'de 25 sanayi parselinden 12'sinin çeşitli firmalara tahsisi yapılmıştır. Bunlardan 2'si üretime geçmiştir. İlimizde yatırım yapacak iş adamlarımızın taleplerinin olması halinde Valiliğimiz başta olmak üzere tüm kurumlarımız yardımcı olmaya çalışmaktadır.''
-''Eski Sanayi Çarşısı-nın modern bir yapıya kavuşturulması yararlı olacaktır''
Vali Ali Kolat, Kırıkkale ve Keskin Küçük Sanayi sitelerinde fiziki durum yeterli olmakla birlikte Eski Sanayi Çarşısı'nın modern bir yapıya kavuşturulmasının yararlı olacağını belirterek, kent genelinde yer alan küçük ve orta ölçekli kuruluşlarda 7 bine yakın kişinin istihdam edildiğinin tespit edildiğini bildirdi.
Kırıkkale OSB'de ve küçük ile orta ölçekli işletmelerde çalışacak kalifiye işçi temininde sıkıntı olmadığının bilindiğini anlatan Vali Kolat, şunları söyledi:
''Ayrıca Endüstri Meslek Liselerinde yetişen öğrencilerin bu işletmelerde istihdam edilmesi yararlı olacaktır. İlimiz kamu yatırımları yönünden iyi bir konumda olduğuna söyleyebiliriz. Devletimizin ve Hükümetimizin destekleriyle ilimiz de yürütülen 333 adet kamu yatırımlarının toplam tutarı 2 milyar liraya yakındır. Bu yatırımlar arasında Milli Eğitime ait Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile Uygulama Oteli, Merkez İmam Hatip Lisesi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bulunmaktadır. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde Ahılı Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi tamamlanmış olup Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatı ise devam etmektedir. İlçe Emniyet birimleri modern hizmet binalarına kavuşturulmuş, 6 ilçemiz de emniyet hizmet binaları halkımızın hizmetine sunulmuştur. Ayrıca Balışeyh ve Çelebi hizmet binası ve lojmanlarının ihalesi yeniden yapılarak çalışmalar tekrar başlatılmıştır. Kırıkkale 43 ili birbirine bağlayan devlet karayolu ile demir yolu kavşağında yer almaktadır. Bu ilimiz için önemli bir avantajdır. Karayolları tarafından yaptırılan bölünmüş yol çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır. Bahşili-Karakeçili-Kulu bölünmüş yol bağlantısının da 2013 yılında tamamlanması planlanmaktadır.''
-''Artık Kırıkkale'den geçen yollar daha güvenli''
Vali Kolat, Kırıkkale'de karayolu ağı içerisinde bölünmüş yol durumunun 2003 yılı öncesinde 29 kilometre iken bugün itibariyle toplam bölünmüş yol ağının 214 kilometreye ulaştığını belirterek, şunları söyledi:
''Artık Kırıkkale'den geçen yollar daha güvenli ve seyahatler daha hızlı olmaktadır. Ankara-Kırıkkale- amsun oto yol projesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca ilimizden geçecek olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin 2015 yılında tamamlanmasıyla Ankara-Kırıkkale arasındaki ulaşım daha cazip hale gelecektir. İlimizde tarım ve hayvancılık son derece önemlidir. Çalışan aktif nüfusun yüzde 53'ü bu sektörde çalışmaktadır. Toplam işletme sayısı 17 bin 335'dir. 463 bin hektar toplam alanın 306 bin 506 hektarı tarımsal üretimde kullanılmaktadır. Orta Anadolu'nun önemli hububat ambarı olan ilimizde hayvancılığın desteklenmesi gerekmektedir. İlimizde besi hayvancılığına yönelik 5 bin işletme bulunmakla birlikte bu sayı yeterli değildir. Yöremizde yetiştirilen ürünlerden özellikle Delice ve çevresinde daha verimli üzüm elde edilmesi konusunda çalışmalar devam etmektedir.''
-''İlde bulunan 306 bin 506 hektar tarım arazisinin ancak 27 bin 700 hektar alanı sulanabilmektedir''
Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ilde bulunan 306 bin 506 hektar tarım arazisinin ancak 27 bin 700 hektar alanın sulanabildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İlde bulunan 306 bin 506 hektar tarım arazisinin ancak 27 bin 700 hektar alanı sulanabilmektedir. Toprağın sulanması elde edilen ürünün daha verimli olmasını sağlamaktadır. Temeli 2010 yılında atılan Keskin Ceritmüminli Barajı'nın bitirilmesiyle 951 hektarlık bir alan daha suya kavuşacaktır. Yine temeli 2012 yılı içerisinde atılan Sulakyurt Barajının 2015 yılında tamamlanmasıyla 2 bin 569 hektar alan sulanabilecektir. Kırıkkale çevre illere sağlık hizmeti verecek bir konuma gelmiştir. Üniversiteye ait inşaatı devam eden 2 hastane ile Yüksek İhtisas Hastanesi bünyesinde yaptırılan 220 yataklı ek bina inşaatının tamamlanmasıyla ilimiz bölgesel sağlık merkezi haline gelecektir. 2012 yılında 890 bin 177 poliklinik hizmeti verilmiş, bunlardan 57 bin vatandaşımız il dışından gelerek tedavilerini burada yaptırmıştır. Aile hekimliği çalışmalarında başarılı sonuçların alınması için doktorlarımızın gerektiğinde vatandaşlarımızı evlerinde / köylerinde veya yaşadıkları yerlerde ziyaret ederek tedavi ve kontrollerini yapmaları yararlı olacaktır. 1992 yılında kurulan üniversitemiz bugün 24 bin öğrenciye ulaşmış olup ülkemizde tercih edilen üniversiteler arasında yer almaktadır. 936 akademik personeli ile hızla gelişmekte, fiziki yapısını tamamlamaya çalışmaktadır. İlk, orta ve lise düzeyinde olmak üzere toplam 179 okul 2 bin 350 derslik de 56 bine yakın öğrenci eğitim görmekte, 3 binden fazla öğretmenimiz ise ilimizde görev yapmaktadır. 800 öğrencinin eğitim gördüğü Polis Meslek Yüksek Okulu ilimizin son dönemler kazandığı en önemli eğitim kurumlarımızdan birisidir. İlimizde eğitim-öğretim gören öğrenci sayısı 80 bine yakındır. Eğitimde daha başarılı olunması için tüm imkanlar kullanılmaktadır.''
Toplantıya Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürü İsmail İçer, Kırıkkale Müstakil Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, ulusal ve yerel gazeteler ile ajans temsilcileri katıldı.
Yayıncı: Emrah Yaşar