Sinop 18. Gezici Film Festivali'ne Ev Sahipliği Yapacak

Sinop'un 7-10 Aralık tarihleri arasında 18. Gezici Film Festivali'ne ev sahipliği yapacağı bildirildi.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fahri Bostan, yaptığı açıklamada, Ankara Sinema Derneği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ile 30 Kasım'da başlayan 18. Gezici Film Festivali'ne Sinop'un 7-10 Aralık tarihleri arasında 2. kez ev sahipliği yapacağını söyledi.

Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi ve Sinop Kültür ve Turizm Derneği'nin katkılarıyla konuk olacak festivalin sinema sanatçıları ile yönetmenleri ağırlayacağını belirten Bostan, ''Ev sahipliğini yapacağımız 18. Gezici Film Festivali'ne ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın yanı sıra Yönetmen Tolga Karaçelik, Yönetmen Zeki Demirkubuz, Yönetmen Reis Çelik, tiyatro ve sinema oyuncusu Güven Kıraç, Oyuncu Erkan Can da davetli olarak katılacak'' dedi.

Festivalin Sinop'ta, cuma akşamı Deniz Sineması'nda, Altın Portakal Ödüllü ''Lal Gece'' filminin gösterimi ile başlayacağını, galaya yönetmen Reis Çelik'in de katılacağını belirten Bostan, dört gün sürecek festivalde ödüllü 13 filmin gösterileceğini ve film biletlerinin ücretsiz olacağını kaydetti.

Muhabir: Kenan Türkseven

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA