Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu Açıklama Yaptı

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, kampüs için Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü arazisinin teslim işlemlerinin resmen tamamlandığını, tapuyu aldıklarını bildirdi.

Rektör Prof. Dr. Eruslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 940 dönüm TİGEM arazisinin resmen üniversiteye verildiğini belirterek, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Eruslu, ''Yalova Üniversitesi'ne TİGEM arazinin teslimi resmen yapıldı, tapuyu aldık. Bu nedenle tapu dairesi, kadastroya ve milli emlak dairesine teşekkür ziyareti yaptık. Tapu, şu andan itibaren üniversitenin elinde. Tahsisin yapıldığına dair belgeleri aldık. Belediyeye de teşekkür ediyoruz, ruhsatlar alındı'' dedi.

Eruslu, bir an önce kampüsün temelini atmak istediklerini vurgulayarak ''4 bin metrekare alan için şu anda ihale de Sonuçlandı. İhaleyi alan firma araziyi temizliyor. Haftaya temeli atabiliriz. İşlemler hızlı bir şekilde yürüyecek. Kampüsün temel atma çalışmaları en Son aşamasına ulaştı'' diye konuştu.

Termal'de yıllardır atıl durumda bulunan rehabilitasyon merkezinin devriyle ilgili de Son aşamaya gelindiğini belirten Eruslu, ''Kızılay, Sağlık Bakanlığı ve Orman ve Su Bakanlığı'ndan onaylar alındı. Evraklar tamam. Önümüzdeki haftanın içinde de oranın teslimini bekliyoruz. Bir bağışçı bulup oranın onarımını yapacağız. 4,5 milyonluk bir maliyeti var. Orayı Sağlık Meslek Yüksekokulu olarak kullanacağız'' dedi.

Muhabir: Erhan Erdoğan / Haluk Yüksel

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA