Hazar Şiir Akşamları İçin Çalışmalar Başladı

Elazığ'da Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'nın 21'incisi için hazırlık çalışmalarına başlanırken, bu yılki etkinliğin Yahya Kemal Beyatlı hatırasına gerçekleştirileceği belirtildi.

Hazar Şiir Akşamları hazırlıklarını değerlendirmek üzere gerçekleştirilecek olan '21. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları 1. İstişare Toplantısı' İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonluğunda Elazığ Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Elazığ Valisi Muammer Erol başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcısı Tarık Bahadır, ilçe kaymakamları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, kültür sanat camiası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan 20. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'nın değerlendirilmesini anlatan bir sunum gerçekleştirildi.

Daha sonra 21. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'nın yeri, zamanı ve konusu tespit edildi. 21. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’nın 20, 21, 22, 23 Haziran 2013 tarihlerinde Yahya Kemal Beyatlı hatırasına gerçekleştirileceği ve finalinin ise Sivrice’de Hazar Gölü kıyısında İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri'nde yapılacağı kararlaşatırıldı

Toplantıda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, 2013'de yapılacak olan şiir akşamlarının daha eksiksiz geçmesi için çalışmaların şimdiden yapıldığını söyledi.

Kaynak: İHA