“İyi Tarım Uygulamaları” Projesi Kapsamında Sertifikalar Verildi

Kastamonu Ziraat Odası Başkanlığınca yürütülen “İyi Tarım Uygulamaları” projesi kapsamında sertifikalar verildi.

“İyi Tarım Uygulamaları” Projesi Kapsamında Sertifikalar Verildi
Etli Restoranda düzenlenen kapanış toplantısına Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Aktaş, Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Ziraat Odası Başkanı Nahit İğdirli ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilcisi Cihat Sipahi katıldı.

Kastamonu ve Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri ile Kastamonu ve Kırıkkale Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcilikleri, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Delice Ziraat Odasının katkılarıyla hazırlanan ve Kastamonu Ziraat Odası Başkanlığınca yürütülen “İyi Tarım Uygulamaları” projesinde katılımcılara teşekkür belgeliri ile plaket verildi.

Avrupa Birliği tarafından da desteklenen proje kapsamında yurt dışı hareketlilik dönemi öncesi Proje Koordinatörleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerince katılımcılara 2 defa 4’er saatlik yurtdışı hazırlık oryantasyon seminerleri ve uzmanlarca 20 saatlik İngilizce hazırlık kursu verildi.

Ardından 50 katılımcı ile yurtdışı gezisi düzenlendi.

Norveç, Danimarka, Macaristan ve Avusturya’da ziraat ve gıda alanında 14 gün boyunca eğitim alarak, teorik ve pratik çalışmalar yapan gurup, daha sonra Türkiye’ye dönüş yaptı.

Projenin kapanış toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, eğitimin yaşı olmadığını belirterek, bu tür projelerin son derece faydalı olduğunu ve katılımcılara çok önemli kazanımlar edindirdiğini söyledi.

Kaynak: İHA