Meclisin Aralık Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı

Simav Belediye Meclisi'nin aralık ayı olağan toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Kasım Karahan başkanlığında düzenlenen toplantıda ilk olarak ''Okullar Hayat Olsun'' projesi kapsamında belediyenin eğitmen ihtiyacının karşılanması amacıyla boş durumdaki teknisyen kadroları, eğitmen kadrolarına dönüştürüldü.

Kültür ve Ticaret Merkezi proje bedelinin yüzde 3'ü oranında teknik hizmet giderleri olarak belediye hisselerinden tutulması hususunda İller Bankası'na yetki verilmesi konusu, 6 ''ret'' oyuna karşı 7 ''evet'' oyuyla kabul edildi.

Toplantıda söz alan AK Partili üyelerden Mehmet Uluer, Simav Belediyesi'nin de üye olduğu Katı Atık Birliği'nde, Simav'ın katı atıklarının değerlendirilmeye başlanmadığını söyledi.

Atıkların Sayderesi mevkisinde depolandığını belirten Uluer, şöyle konuştu:

''Katı atıklar Kütahya'daki tesise gitmeden bunun bedelleri alınmaya başladı.

Deprem nedeniyle halkın maddi yaraları, henüz kapanmadı. Ayrıca katı atık bedelinin toplanması ve bertarafı için vatandaşlarla sözleşme yapılmadığı gibi halkın bu konuda görüşü de alınmadı. AK Parti Grubu olarak katı atıkların Kütahya'ya gönderilmesine geçilinceye kadar vatandaşlardan katı atık bedeli alınmamasını, alınan bedellerin de su bedeli veya başka bir şekilde vatandaşa iadesini istiyoruz.''

Karahan ise birliğin 16 milyon avroluk yatırımı hayata geçirdiğini anlatarak, birliğin bu yatırım için aldığı kredinin geri dönüşü için Simav'da katı atık bedellerini toplamaya başladıklarını ifade etti.

Toplantı, 1 Ocak 2013'ten itibaren isteyen abonelelerin konut ısıtmasında kullanabileceği kalorimetre cihazı hakkında bilgi verilmesi ve üyelere kabak tatlısı ikram edilmesiyle sona erdi.

Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA