Biga'da, ''paylaşım Gelişim'' Sohbetleri Etkinliği

Biga'da, ''Paylaşım Gelişim'' sohbetleri etkinliği düzenlendi.

Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, Biga Atatürk Öğretmen Lisesi'nin Biga Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlendiği etkinlikte yaptığı konuşmada, bir araya gelmelerinin amacının başarma gücünü tanıtmak ve pekiştirmek olduğunu söyledi.

Öğrencilere, başarının sağlıklı olmaktan geçtiğini vurgulayan Açıkalın, önce sağlığın, sonra başarının, ardından da mutluluğun gelebileceğini ifade etti.

Beyni geliştiren egzersizlerin neler olduğunu açıklayan Açıkalın, başarısızlığın kader olmadığını, öğrencilere içlerindeki başarma gücüne güvenmeleri gerektiğini egzersizlerle anlattı.

Açıkalın, şunları kaydetti:

''Çocuklarının sağlığı için az zaman harcayanlar, hastalıkları için çok zaman harcar. Anne ve babalar buna dikkat etmeli. En önemli şey sağlıktır. Aklını kullanan, bedenini, ruhunu ve zekasını geliştirir. Güne sağlıklı bir kahvaltıyla başlayın, yeterince uyuyun, müzik dinleyin, odanızı ya da bulunduğunuz mekanı sıcaklık, ışık, renk ve koku yönleriyle ayarlayın. Hareketli olun, egzersiz yapın ve zenginleştirilmiş bir çevre oluşturun.''

Etkinliğe, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Yeniçiftlik Belde Belediye Başkanı İbrahim Eren, Biga Atatürk Öğretmen Lisesi Müdürü Nermin Kunt, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA