Sinop Bilim ve Sanayi Teknoloji İl Müdür Vekili Durmaz Açıklaması

Sinop Bilim ve Sanayi Teknoloji İl Müdür Vekili Turan Durmaz, Üniversitelerin artık bilginin yanı sıra teknoloji üreten yerler olacağını söyledi.

Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''2013 yılı itibariyle müdürlüğümüzce yapılacak çalışmaların aktörleri, Sinop Üniversitesi ve sanayiciler ile olacak. Üniversite ise bu konumda baş aktör olacak'' dedi.

Üniversitedeki akademik ve teknolojik yeni bilgilerin sanayiye aktarılması için girişimlerde bulunacaklarını belirten Durmaz, şunları kaydetti:

''Bu durum ülke kalkınması için çok önemli bir konu 2023 yılındaki belirlenen hedeflere ulaşabilmemiz için teknolojik yönden bizim kendi yeterliliğimizi sağlamamız lazım. Dünya ülkeleri arasında uluslararası rekabet edebilir yeni ürünler yeni teknolojiler oluşturmamız gerekiyor. Bunun için mutlaka araştırma geliştirmeye önem vermemiz lazım. Araştırma geliştirme faaliyetlerinin esas yeri üniversiteler ve büyük firmalardır. Sinop'ta büyük firmalar olmadığı için bu misyonu Sinop Üniversitesi'nin üstlenmesini istiyoruz. Çünkü onların alt yapısı mevcut durumda. Akademisyenlerin yanı sıra gerekli donanımlara sahipler. Bu nedenle araştırma geliştirme işlerinin ve projelerin artırılması için öğrencilerle sanayicilerimizi bir araya getirmek istiyoruz. Sanayici, üniversite ve kamu kuruluşu olarak bizimle birlikte bu üç kapının bütünleşmesi lazım. Bu üç kapıyı birleştirmek bize düşüyor.''

Muhabir: Kenan Türkseven / Mustafa Çavuş

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA