Bilgin: Kayseri’deki Sucuk Olayı Bunların Da Başına Gelebilir

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, 'Türk Telekom binasının birilerine peşkeş çekildiği' iddiasında bulunan CHP Milletvekili Malik Ejder Özdemir’e cevap verdi.

Bilgin , “Ellerinde bilgi belge varsa zaten yargıya götürdüler . Bir yolsuzluk ve haksızlık varsa , dedikleri gibi bir peşkeş çekme varsa , yargı gereken kararı verir . Ben ümit ediyorum ve inanıyorum ki Kayseri’deki sucuk olayı aynı şekilde bunların da başına gelebilir . ” dedi .

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin , düzenlediği basın toplantısıyla 2012 yılında yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu . 2012’de Sivas için çok sayıda yatırım yaptıklarını belirten Bilgin , 2013 yılında da daha fazlasını yapmak için gayret göstereceklerini kaydetti .

DİVRİĞİ’YE HIZLI RAYBÜS HATTI Parti binasında basının karşısına çıkan Bilgin , Divriği Ulu Cami için Sivas’tan Divriği’ne raybüs döşeneceğini söyledi .

Hilmi bilgin , yıllardır bitirilmesi beklenen Tecer - Kangal varyantı inşaatının tamamlandığını ve projenin tesliminden sonra baharda açılışının gerçekleştirileceğini ifade ederek , “Bu hattın tamamlanmasının ardından Sivas - Kangal - Divriği arasına hızlı raybüs seferleri konacak . Divriği Ulu Camii’nin Sivas’a yakınlaştırılması noktasında bir proje var , inşallah bu projeyi 2013 yılında hayata geçireceğiz . ” şeklinde konuştu .

KÜTÜPHANE PROJESİ ONAYLANDIYıldız Dağı’nın turizm merkezi olması için çalışmaların 2013 yılı inşaat sezonda özel idare tarafından yapımına başlanacağını belirten Bilgin , " İl halk kütüphanesinin proje çalışmaları tamamlandı . Aldığım bilgiye göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kütüphane Tekel binasının yerine yapılması onaylandı . Projenin ödeneği konusunda bir problem yok . Özel idareye ödeneği geldiği zaman inşaat çalışmalarına başlanacaktır . ” ifadesini kullandı . “2013’TE TOKİ YENİ KONUT YAPACAK”TOKİ’nin 2012 yılında önemli projelere imza attığını belirten Bilgin , İmranlı , Divriği , Gölova’da , Zara’da , Ulaş’ta konut ve okul projelerinin yapıldığını ; Kangal ve Gürün ilçelerinin talebi olduğunu , Sivas’ta yapılan 2 . kısım sosyal konutların yapıldığını ve teslim edildiğini kaydetti .

Bilgin , valilikle görüşülerek sosyal yardımlaşma ve alt gelir grubuna yönelik yeni bir proje hayata geçirileceğini kaydetti .

“SİVAS’TA İŞSİZLİK YOK”Sivas’ta İŞKUR rakamlarına göre işsizlik diye bir sorunun olmadığını , aksine Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikaların işçi bulamamaktan yakındığını söyleyen Bilgin şöyle devam etti : " İşsizliğin nedeni iş beğenmemekten veya meslek sahibi olmamaktan kaynaklanıyor . İŞKUR’u bunun için yeniden yapılandırdık . Çeşitli kurumlardan gelen talepler doğrultusunda meslek edindirme kursları açıyoruz . İşçi arayan İŞKUR’a müracaat ederek bana şu niteliklerde işçi lazım dediği zaman kurs açıyoruz , mesela çağrı merkezi için açılan kurslardan mezun olanlar çağrı merkezinde işe başlıyor . ”
Bazılarının SGK’da kayıtlı olduğu halde iyi bir iş bulmak için İŞKUR’a başvurduğuna işaret eden Hilmi Bilgin , “SGK ve İŞKUR veri tabanı güncellendiğinde işsizlik rakamı daha da düşecektir . ” diye konuştu .

SUCUK OLAYI SİVAS’TA DA CHP’NİN BAŞINA GELEBİLİRCHP Milletvekili Malik Ejder Özdemir’in gündeme taşıdığı Türk Telekom binasının iktidar desteği ile pansiyon yapıldığı iddiasını da cevaplayan Milletvekili Hilmi Bilgin , her zaman için yolsuzluğun karşısında olduklarını belirterek , şunları kaydetti : “Yolsuzluk yetimin hakkını yemektir . Yolsuzluk kul hakkı yemektir . Biz buna kesinlikle karşıyız . Buna karşı olduğumuz gibi elinde hiçbir belge olmadan , hiçbir bilgi olmadan insanları çamur at izi kalsın mantığı ile yolsuzlukla itham etmek ahlaksızca bir şeyse elinde belge olmadan suçlamak da aynı şeydir . Maalesef CHP bunu en üstten en alta kadar yapıyor . En son Kayseri’de Belediye Başkanımızın sucuk dağıtma olayını hepiniz biliyorsunuz . Bütçe görüşmelerinde ellerine belge aldılar , Kayseri’de yolsuzluk var dediler . Sonuçta mahkeme kararıyla ortaya çıktı ve Belediye Başkanımıza tazminat ödediler . O da sağ olsun Kayserililere sucuk dağıttı .

Bu noktada CHP elinde bilgi belge varsa zaten yargıya götürdü . Bir yolsuzluk ve haksızlık varsa , dedikleri gibi bir peşkeş çekme varsa , yargı gereken kararı verir . Ben ümit ediyorum ve inanıyorum ki Kayseri’deki olay aynı şekilde bunlarında başına gelmesin . ”