İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' Kutlandı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü''nü kutlandı.

Konya Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Selçuklu Anadolu Lisesi'ndeki programda yaptığı konuşmada, sosyal çevrede yaşamak için engellilere her türlü imkanı oluşturmak gerektiğini ifade etti.

Bu toplumdan herkesin en güzel şekilde yararlanma hakkı olduğunu belirten Büyük, ''Engeller, engelliler için değil hepimiz için. Hepimiz hep birlikte engellilerin engeli kaldırmak zorundayız. Nerede olursak olalım mutlaka engelleri ortadan kaldırmak için çalışmalıyız'' dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ise 8 buçuk milyon engelli vatandaşın düne göre bugün daha iyi halde olduğunu dile getirdi.

Kabakçı, ''Biz sağlıklı olduğumuzu iddia ediyoruz. Engelli olanlara borcumuzu ödemeliyiz. Çünkü onlar bizim engellerimizi yıllardır taşıyorlar. Ayrıca engelli çocuklarını taşıyan annelerden babalardan Allah razı olsun'' diye konuştu.

Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin de engeli olan bireylerin kendilerini ifade etmekte biraz zorlandığını ve çekindiğini ifade etti.

Çetin, ülkenin yüzde 10'unun engelli olan bireylerden oluştuğunu, bu yüzde 10'un, 7-8 milyon gibi bir rakama tekabül ettiğini ve engeli olan vatandaşlara yardımcı olunması gerektiğini söyledi.

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA