İhh, Stk’larla Birlikte Suriye İçin Seferberlik Başlattı

İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde yaklaşık 150 sivil toplum kuruluşu, Suriye’ye yardım seferberliği başlattı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve birçok sivil toplum kuruluşunun yetkilileri, Suriye'ye yardım seferberliği için Feshane'de bir araya geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde bir araya gelen STK’lara siyasi partiler de destek verdi. Başta AK Parti olmak üzere birçok siyasi temsilci toplantıda yer aldı.

Suriye’de 2 yıldır devam eden savaşa dikkat çeken İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Suriye konusuna ideolojik bakanlar var. İster Esed açısından ister muhalif açısından bakalım. Kim kimi desteklerse desteklesin. Ama bir konuda anlaşalım. Buraya acil bir seferberlik lazım. Temel yardım maddeleri ile 10 milyon insanı düşünmemiz lazım. Battaniye, kışlık çocuk, erkek-bayan elbiseleri, montlar ve temel gıda maddeleri konusunda herkesin seferber olmalıdır’’ dedi.

Suriye halkının bugünlerde “açız, üşüyoruz ve ölüyoruz” kelimelerini telaffuz ettiğini belirten Yıldırım, “Suriye’de 2 yıldır tarım, hayvancılık ve ticaret bitmiş durumda. Bütün mahsuller tarlalarda kaldı. Bizden istediklerine göre savaşı ve oradaki gidişatı tespit edebiliyoruz. Eğer bir savaş bölgesinde konserve istiyorlarsa henüz daha sıkıntı yok demektir. Ancak eğer temel gıda maddeleri isteniyorsa orada durum çok vahim noktaya gelmiş demektir’’ diye konuştu.

Esad yönetiminin Suriye’deki zulmün aklını Rusya’dan aldığını iddia eden Yıldırım, “İnşallah bu konu bugün gündeme gelir. Sayın Başbakan bu konuda Rusya devlet Başkanı Putin’e bir diyecekleri mutlaka vardır. Şuanda Putin’in Çeçenistan’da uyguladığı stratejiyi Rusya Suriye’de uygulatıyor. Tamamen şiddet var ’’ dedi.

Kaynak: İHA