CHP Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu Açıklaması

CHP Kırklareli Milletvekilleri Mehmet Siyam Kesimoğlu, ''Unutmamak gerekir ki hepimiz engelli duruma gelebiliriz. Bu nedenle en öncelikli görevimiz bunun önündeki engelleri kaldırmak olmalıdır'' dedi.

Kesimoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında engelli vatandaşların katılımı olmadan toplumsal hayatın demokratikleşmesi ve mutlu bir toplumun mümkün olmayacağını belirtti.

Ülke nüfusunun yaklaşık 13'ünün engelli vatandaşlardan oluştuğunu aktaran Kesimoğlu, ''Her gün yüzlerce vatandaşımız çeşitli hastalık ve kazalar nedeniyle engelli hale gelmektedir. Unutmamak gerekir ki hepimiz engelli duruma gelebiliriz. Bu nedenle en öncelikli görevimiz bunun önündeki engelleri kaldırmak olmalıdır'' ifadelerini kullandı.

-CHP Kırklareli Milletvekili Dibek

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek de yayımladığı mesajında, engellilerin unutulmaması gerektiğini belirtti.

Devletin engelli istihdamı konusunda çalışmalarını artırması gerektiğini ifade eden Dibek, şunları kaydetti:

''Çağdaşlık, hiçbir ayırım gözetmeksizin tüm yurttaşlara insanca yaşayabilecekleri ortam ve olanaklar sunan, toplumsal yaşamda eşitliği ilke edinen, insanı dünyadaki en yüce değer kabul eden bir devlet anlayışını gerektirmektedir. Amacımız, önemli bir bölümü üretime katılamayan, sosyo-kültürel sorunları bulunan, kimi hizmetlere ulaşmakta zorlanan engellilerimizin toplumsal yaşama etkin kalıtımlarını sağlamaktır.''

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA