Ayancık'ta Selin Tahrip Ettiği Su Şebekesi Onarıldı

Sinop'un Ayancık ilçesinde temmuz ayı başında yaşanan sel felaketinde tahrip olan Karakestane içme suyu hattı onarılarak tekrar ilçeye ulaştırıldı.

Ayancık'ta Selin Tahrip Ettiği Su Şebekesi Onarıldı
Çalışmaların yaklaşık 500 bin TL'ye mal olduğu belirtildi. Konuyla ilgili bilgi veren Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, ilçeye tekrar kaliteli içme suyunu getirmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Başkan Ergün; "Yaz ayında ilçemizde meydana gelen sel felaketi sırasında Karakestane köyünden ilçeye getirilmiş olan kaynak suyu hattında ki borularında büyük tahribat meydana geldi. Yaşanan felaket ardından yapılan çalışmalar kapsamında hat üzerindeki tahribatın onarımını gerçekleştirdik. Yaklaşık bin 200 metre civarında boru değişikliği yapıldı. Şu anda beton çalışmaları bitmek üzere. Yaklaşık 500 milyon TL civarında masrafı olan bu çalışmanın neticesinde, şu anda ilçemizde yeniden kaynak suyu kullanım aşamasına gelmiş olduk. Tabi ki sürpriz bir şekilde beklenmeyen afet neticesinde 4 aydır eski kuyularımızdan tekrar su basmamız nedeniyle de belediyemizin yaklaşık 170 bin TL civarında elektrik faturası çıkmış oldu. Kaynak suyu getirmeden önceki dönemde her ay yaklaşık 40-50 bin TL civarında elektrik faturasının da kaynak suyu geldikten sonra önüne geçmiş olmuştuk. Ancak bu sel felaketinden dolayı 4 aydır yeniden kuyu suyunu tüketmemiz nedeniyle pompalardan bastırmış olduğumuz suyun sadece elektrik maliyeti 170 milyon TL civarında bir maliyet oluşturdu. Bu süreçte arzumuz bir an önce ilçe halkımıza tekrar temiz, leziz içilebilir kaynak suyuna kavuşmasıydı. Yoğun çalışmaların ve çabaların neticesinde şu anda kaynak suyumuzu tekrar ilçemizin evlerine ulaştırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir daha bu tür felaketlerden Allah korusun diyoruz" dedi.

Kaynak: İHA