Vali Altıparmak, Kemer İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kemer ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Altıparmak, Kemer İlçesinde İncelemelerde Bulundu
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kemer ilçesi Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin (GATAB) hizmet ofislerinin açılışını yaparak, GATAB Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisi, DSİ Dere Islahı Çalışmaları ve inşaatı devam eden Kemer Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Altıparmak’ın incelemelerinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kemer Kaymakamı Murat Bulacak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin ve GATAB Başkanı Yusuf Üras da eşlik etti.

Vali Altıparmak, GATAB’ın 6 hizmet ofisini temsilen Arslanbucak Mahallesi'nde düzenlenen törenle açılışını yaparak, “Bu 6 ofis hazır hale getirilmiş. Bu kalabalık ne kadar doğru bir hizmetin sizlerle buluştuğunun da kanıtı. Biz de bugün açmak için buradayız” şeklinde konuştu.

GATAB’ın ortaklarından birinin de kurulduğu günden bu yana Valilik olduğunu hatırlatan Vali Altıparmak, Kemer’in Türk turizminde özel bir yere sahip olduğunu ve GATAB’ın Kemer bölgesine ve turizme önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Vali Altıparmak, “Kemer’in Türkiye ve dünya turizmine her açıdan örnek olması gerekiyor. Bu nedenle hizmet isteme konusunda yöneticilerinizden her zaman talepkar olun” dedi.

Antalya'da ‘Yaya Dostu Kent’ projesini uyguladıklarını anlatan Vali Altıparmak, "Bu projeyi uygulayacağımız en iyi yerlerden birisi Kemer'dir. Bu özel yerde yaya istediği gibi sokakta gezebilmeli. Araç hayranlığımız en aza indirgenmeli. Çağdaş hizmetlerin gelmesini istiyorsanız siz çağdaş insanlar ısrarla istemelisiniz" diye konuştu.

Vali Altıparmak, TOKİ tarafından yaptırılan 50 yataklı Kemer hastanesinin gelecek yıl hizmete açılacağını, dere ıslahlarının DSİ tarafından gayet güzel bir şekilde sürdürüldüğünü ve sel riski olmayacağını belirterek, eğitim, sağlık, karayolları ve birçok alanda her yerin şantiye gibi olduğunu ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı da, hizmet odaklı bir açılışta birlikte olmaktan dolayı memnuniyetini belirterek, “GATAB bizim iş ortağımız. Çünkü Turizm Bakanlığı altyapı hizmet birlikleriyle hizmet veriyor" dedi.

GATAB ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras da, desteklerinden dolayı Vali Altıparmak'a teşekkür ederek, "Kemer ilçesinde denizin kirlenmemesi için arıtma tesislerini yeniledik. Kemer'in hizmet kalitesini arttırmak ve insan odaklı olarak çalışıyoruz. Açtığımız şubelerimizle, hizmeti insanların ayağına getirdik. Bu şubelerde vatandaşlar su faturalarını yatırabilecek. Kemer'de memnuniyet olarak GATAB yüzde 90'lara ulaşmıştır" ifadelerine yer verdi.

Vali Altıparmak konuşmaların ardından protokol ile birlikte açılış kurdelesini keserek hizmet ofisinde ilk tahsilatı da yaptı.

Açılış töreninin ardından dere ıslahı çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Altıparmak’a DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Nazif Kök’ten devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Ahmet Altıparmak daha sonra beraberindekilerle Kemer Çamyuva'daki 75. yıl Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisi’ni inceledi. Tesis çalışanları ile bir araya gelen Vali Altıparmak, kompost tesisin bölge turizmi açısından çok önemli bir misyonu yerine getirdiğine dikkat çekti. Vali Altıparmak, “Kompost tesisi Kemer için hayati önem taşıyor. Pek çok akademisyen tarafından da ziyaret edilen bölgemizin en önemli tesislerini yerinde görme fırsatı yakaladım. Koku sorununun olmadığı bir tesis oluşturulmuş. Bu başarıda emeği geçen tesis çalışanları, mühendisleri ve GATAB’a teşekkür ediyorum” dedi.

İlçede son olarak TOKİ tarafından yaptırılan 50 yataklı Kemer devlet hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Vali Altıparmak’a yetkililer çalışmalar hakkında bilgi verdiler .
Kaynak: İHA