Milletvekili Aydın Stk Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Ar-Ge Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Kemalettin Aydın, il genelindeki sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelerek mevcut durum hakkında bilgi verdi ve talepleri dinledi.

Milletvekili Aydın Stk Temsilcileri İle Bir Araya Geldi
Devlet Su İşleri sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıya İl Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı İsmail Taştan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, Merkez İlçe Başkanı Mithat Uçan, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Demir ve diğer sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Sivil Toplum Örgütlerini önemsediğini dile getiren Milletvekili Aydın, zaman zaman bu kurumları ziyaret ettiklerini ve görüşlerini alarak o görüşler doğrultusunda hareket etmeye çalıştıklarını belirterek “Bugün sizlerle beraber Gümüşhane’nin ve ülkemizin geleceği üzerine düşüncelerimizi paylaşmak, bizim aklımızdan geçip yapmaya çalıştıklarımızı sizlerle paylaşmak, öneri ve düşüncelerinizle beraber oluşturacağımız Ortak Akıl ile Gümüşhanemize ve Gümüşhanemizin geleceğine nasıl hizmet ederiz diye bir görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldik.” dedi.

Türkiye’nin son 10 yılda ki büyümesinin geçtiğimiz son 20-30 yılın çok üzerinde olduğunu, heryerin inşaat sahasına dönüştüğünü ifade eden Aydın, Gümüşhane’nin de bu yatırımlardan belli bir oranda nasibini aldığını belirterek, “5 yıl önce konuştuğumuz herşeyin bugün projelendirildiğini, yapım yoluna girdiğini hep birlikte müşahede ediyoruz.” diye konuştu.

Gümüşhane’de devam eden Karayolu, DSİ, spor, sağlık ve diğer yatırımlarla ilgili bilgi aktaran Milletvekili Aydın, “Bu şehrin geleceğinin üzerinde tartışılırken sivil toplum örgütündeki arkadaşlarımız bilgiye ulaşmadan fikir üretiyor olmaları toplumda yanlış bir yönlendirmeye neden oluyor.” ifadelerini kullandı.

Devam eden projelerin yanısıra Gümüşhane’nin geleceğine yönelik olarak Demiryolu, Zigana Tüneli, Doğu Karadeniz Turizm Master Planı, Kuzey Çevre Yolu projelerinin son durumları hakkında bilgi veren Aydın, “Gelecek 5-10-20 yılı sizlerin de düşünceleriyle bizim hep beraber yönetiminde olduğumuz bu şehri belirli bir şekillenme ile 2013 ve 2071 nesline teslim etmemiz gerekiyor.” dedi.

Karayollarında şuanda Gümüşhane ili sınırları içerisinde 1 milyar liralık projesinin devam ettiğini dile getiren Aydın, tek başına bile bu rakamın küçük ülkelerin bütçelerine eşdeğer olduğunu ifade etti.

Bölünmüş yol, tüneller, çevre yoluyla birlikte gelecek 5 yıl içerisinde Gümüşhane’de sadece Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2,5 milyar liralık bir yatırımın söz konusu olduğunu belirten Aydın, Zigana Tüneli projesi hakkında da bilgi verdi. Zigana dağı geçidine yapılacak yeni tünelin hükümetin en önemli projelerden birisi olduğunu dile getiren Aydın, “14 kilometrelik ve Doğu Karadenizin en önemli projesi. Türkiye’de en uzun olmakla beraber en düşük rakımdan giren bir tünel. 1250 metre rakımdan giriyor. Bunu ihale ettirdik. 5 aydır firma çalışıyor.” dedi.

Toplantıda daha sonra katılımcılara söz verildi.

Okullara güvenlik, spor lisesi talebi, pestil köme için mevcut ceviz ağaçlarının ıslahı, köylerin çöp sorunu, baz istasyonları, Süleymaniye Kayak Merkezi, meslek liseleri ile ara eleman yetiştirilmesi, karayolu taşımacılığına ÖTV desteği, bal evi kurulması gibi konuları not eden Milletvekili Aydın, soruların muhataplarına tek tek geri döneceğini ve bilgi vereceğini söyledi.

Toplantının sonunda konuşan İl Başkanı Ercan Çimen ise toplantıya katılanlara teşekkür ederek bu tür toplantıların devamının geleceğini, toplantıda notlar aldıklarını ve bundan sonraki toplantılarda bu notları değerlendireceğini dile getirdi .
Kaynak: İHA