Denizli: Çayı İçmeye Değil, Çaykur Rizespor’la Mutlu Günler Görmeye Geldim

PTT 1. Lig’de zirve mücadelesi veren Çaykur Rizespor’un çiçeği burnunda teknik direktörü Mustafa Denizli, Çaykur Rizespor’da yaşayacağı sportif başarıların hayatı için önemli bir köşe taşı olacağını söyledi.

Denizli: Çayı İçmeye Değil, Çaykur Rizespor’la Mutlu Günler Görmeye Geldim
Denizli, “Rize’ye Çaykur çayı içmeye değil, Çaykur Rizespor ile mutlu günler görmeye geldim.” dedi.

Denizli, Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, beraberindeki yardımcıları Yusuf Şimşek, İbrahim Üzülmez ve kondisyoner Stefano Morreno ile takımın Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya geldi.Çaykur Rizespor’a gelme sürecini anlatan Denizli, “Yıllardır devletimiz işadamlarına yatırımlarını ülkenin her tarafında yapmasını söyledi.

Ben de sportif alandaki deneyimlerimi, projelerimi gerçekleştirmek adına tercihimi bir Anadolu takımı olan Çaykur Rizespor’dan yana kullandım." diyerek şunları söyledi:"Buraya gelmeden önce 4 önemli kulüpten teklif almıştım. Bu teklifleri değerlendirdim ancak teklifler bana uymadı. Benim için önemli olan huzur bulabileceğim bir ortamda çalışmaktır. Böyle bir ortamı Rize’de bulabileceğimi düşünerek tercihimi buradan yana kullandım. Takımın yıllardır düşündüğü başarıları gerçekleştirememesi de tercihimi buradan yana kullanmamda etkili olmuştur.”Çaykur Rizespor’u başarıya taşıyabilmek adına tempolu bir şekilde çalışacaklarını ifade eden Denizli, “Yardımcılarım Yusuf Şimşek, İbrahim Üzülmez ve Stefano Morreno ile güzel başarılara imza atacağızım inancındayım. Burada yaşayacağım sportif başarılar hayatım için önemli bir köşe taşı olacaktır." diyerek, şöyle devam etti:"Heyecanlı ve çekişmeli bir ligde oynuyoruz. Yeni yılın ilk haftasında çakışmalarımıza başlayacağız. Bu yıl, önümüzdeki yıl ya da ilerleyen süreç içerisinde Allah bana ve takımıma düşündüğü projeleri gerçekleştirmeyi nasip etsin. Rize’de görev yapmam için bu düşünceyi hayata geçiren, yönetim içinde ve dışında yer alan tüm kesimlere teşekkür ediyorum."Denizli, taraftarın beklentisinin yüksek olduğunun bilincinde hareket edeceğini ifade ederek, “Beklentilerinin fazla olduğunu biliyorum. Yurdun 4 köşesinden takımıma ilgisi olan kişiler başarı bekleyecektir. Görevimiz zor olacak ama başarılı olacağız. Hayatım boyu verdiğim hiçbir karardan pişman olmadım. Bunun içinde başarılarım ve başarısızlıklarım da geçerlidir. Bu düşüncelerle Çaykur Rizespor’a başladığımı herkesin bilmesini istiyorum.” diye konuştu.

4 TRANSFER YAPILACAKTakımın sezonun ikinci yarısında yapacağı hazırlıkları Rize’de sürdüreceğini bildirerek, “Zamanımız kısıtlı. Transfer noktasında en iyileri takıma getirmek için uğraşacağız." ifadelerini kullanan Mustafa Denizli, şunları söyledi:"4 transfer düşünüyoruz. Maalesef sakatlıklarımız, cezalılarımız, sağlık ve oyun açısından soru işareti koyabileceğimiz arkadaşlarımız var. Bunun için transfer şart. Transfer için ortaya atılan isimlerin hiçbiri gerçek değil. Biz bu isimleri önceden tespit ettik ve şartlar oluştuğu takdirde takıma katacağız. Rüştü Rençber’de yardımcılarım arasında yer alacaktı fakat kendisi evinden ve çocuklarından uzak kalmamak adına bize gelemeyeceğini bildirdi.”“BU BENİM BİR TAKIMDA ATTIĞIM EN UZUN SÜRELİ KONTRATTIR”Denizli, görevi süresince Çaykur Rizespor’un kurumsal bir yapıya sahip olması adına bazı projeler gerçekleştireceklerini söyledi.

Denizli, şöyle devam etti: “Yeni takımımla 1,5 yıllık kontrat imzaladım. Bu benim çalıştırdığım takımlar içerisinde bir defada attığım en uzun süreçli kontrattır. Gerçekten burada başarılı olmak istediğim için kontratımı uzattım. Başarı geldikçe yeni kontrat için imzalara bile gerek duymam. Bazılarının çok başarılı olduğu noktalar benim için başarısızlıktır. Rize’ye Çaykur çayı içmeye değil, Çaykur Rizespor ile mutlu günler görmeye geldim. Yeni başarılar yakalamaya geldim."Kulüp başkanı Metin Kalkavan ise, “Mustafa hocamız iki sponsorumuzun desteğiyle kendisine kulüpten hiçbir ücret ödenmeden takımımızın başına getirilmiştir. Hocamız burada sportif anlamda çok farklı projelere imza atacaktır. Artık Çaykur Rizespor’da futbol için tek patron Denizli’dir. Hocamızın futbol anlayışına hiçbir şekilde karışmayacağız." dedi.

Başkan Kalkavan, yönetimdeki futbol şube sorumlusu birimini kaldırkılarını da belirterek, "Bundan sonra benim de basında açıklama yaptığımı görmeyeceksiniz. Tesislere de ben de değil hiç bir yönetici gelip Mustafa Denizli'nin işine karışlayacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.