İhlas Vakfı Kariyer Akademisi, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i Ağırladı

İhlas Vakfı Kariyer Akademisi’nin konuğu olan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Genleriyle oynanmış bir insanı, istediğiniz tarafa sevk edebilirsiniz.

Gençlerimiz, kullanılmak istenmiyorsa tarihimizi iyi bilmeli” dedi.

İhlas Vakfı Kariyer Akademisi’nin düzenlediği İstanbul Konferansları’nın ilkinde Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Ahmet Şimşirgil, "Osmanlı’da İnsan ve Devlet Yönetimi” konulu konferans verdi. İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü’nde gerçekleştirilen programı, İhlas Holding üst düzey yöneticileri, iş adamları, İhlas Vakfı’ndan mezun olan öğrenciler, İhlas Vakfı'na gönül verenler ve çok sayıda davetli takip etti.

Etkinlikte ilk olarak "Kariyer Zirvesi 2012" konulu sinevizyon gösterisi izlendi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay, “Eskiden öğrencilerimizle yılda bir kere, haziran aylarında görüşüyorduk. Daha sonra beş ayrı komisyon ile yıl içerisinde çeşitli toplantılar yaptık ama son zamanlarda ara vermek durumunda kaldık. İnşallah bugünden sonra hem mezunlarımızla hem de İhlas camiasının çeşitli şirketlerinde çalışanlarla daha sık buluşacağız” dedi.

Daha sonra konferansa geçildi. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Osmanlı Devleti’nin Türk ve dünya tarihinde en önemli medeniyet ve kültür hamlelerini gerçekleştirmiş bir devlet olduğunu ifade etti.

Ahmet Şimşirgil, “Osmanlı Devleti, 72 milleti yaklaşık 7 asır boyunca idare etmiştir. Dolayısıyla Osmanlı Devleti tarih sahnesinden çekildiği zaman, idare edilen milletler, 'Osmanlı gitti, huzur bitti' vecizesi yankılanıyordu” ifadelerini kullandıç Bugün Osmanlı’nın bırakmış olduğu topraklar üzerinde ileri ufaklı tam 64 devlet olduğunu söyleyen Şimşirgil, "Osmanlı; Balkanlar, Ortadoğu gibi dünyanın en çetrefilli bölgelerini idare etmişti. Bugün ise buraları dünyanın süper güçleri olarak adlandırılan ülkeler idare edemiyor. İdare etmek için bölgelere girdiklerinde 3 sene, 5 sene geçmeden arkalarında milyonlarca ceset bırakıp gidiyorlar. O zaman Osmanlı devleti nasıl idare etti? Nasıl bu insanların gönlünü kazandı? Bir tek kişinin canına mal olmadan buralarda bulundu ve hüküm sürdü? Bunlara cevap aranması gerekiyor. Dünya devletleri bunu çok iyi araştırıyor ama çok önemli bir şeyi unutuyorlar; adaleti unutuyorlar. Dünyada güç var ama adil değiller. İşte gücün yanında adalet olmayınca da tek başına güç bir şey ifade etmiyor. Bunu ikisini bir arada uygulamak gerekiyor” diye konuştu.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Şimşek, sözlerine şöyle devam etti: "Osmanlı Devleti günümüzde çok tanınmıyor. Tanınmaktan öte yanlış tanınıyor. Tarihi bilmediğimiz zaman ise hafızasız insan durumuna düşülüyor. Yanlış anlatıldığı zaman gençler, genleriyle oynanmış kimse durumuna düşer. Hafızasız bir insan, dışarıda serseri dolaşabilir. Ancak genleriyle oynanmış bir insanı istediğiniz tarafa sevk edebilirsiniz, onu istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Gençlerimiz kullanılmak istenmiyorsa tarihimizi iyi bilmeli.”
Kaynak: İHA