Töre Kurbanı Kıza Batmanlı Kadınlar Sahip Çıkacak

Batman'da, yakınları tarafından tecavüz edilerek öldürülen 15 yaşındaki 4 aylık hamile Hatice Daşlı’nın cenazesi yakınları tarafından alınmadığı takdirde Batmanlı kadınlar tarafından alınarak defin işlemleri gerçekleştirilecek.

Töre Kurbanı Kıza Batmanlı Kadınlar Sahip Çıkacak
17 Aralık tarihinde Batman Çayı'nda boğularak öldürülen kadının cesedinin bulunmasının ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma giderek derinleştirildi. Yapılan çalışmalarda cesedin 4 aylık hamile olan 15 yaşındaki Hatice Daşlı'ya ait olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre, Hatice Daşlı, kuzenleri S.D. ve Ö.D.'nin tecavüzüne uğradı. Tecavüzden kimselere bahsetmeyen Hatice Daşlı’nın, karnının büyümesiyle hamile olduğu ortaya çıkmış, aile meclisi kararıyla Daşlı, Batman Çayı’na getirilerek amcaları tarafından boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Tecavüz ettikleri ileri sürülen iki kuzen ise kayıplara karıştı. Olayla ilgili 7 kişiyi gözaltına alan polis, yapılan sorgularının ardından Hatice Daşlı'nın dedesi R.D., amcaları H.D. ve E.D.’yi adliyeye sevk etti. Hakim karşısına çıkan zanlılar tutuklanarak cezaevine konuldu. Hatice Daşlı’ya tecavüz ettikleri ileri sürülen kuzenleri S.D. ve Ö.D.'nin yakalanması için çalışmaların devam ediyor.

Yaklaşık bir haftadır Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde bekletilen Hatice Daşlı’nın cesedine kimsenin sahip çıkmaması üzerine Batmanlı kadınlar harekete geçti. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Batman Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, böyle bir olayın yaşanması son derece üzücü olduğunu ve morgda bekletilen kızın cenazesine sahip çıkılmadığı takdirde Batmanlı kadınlar olarak sahip çıkacaklarını söyledi.

Batman Belediye Başkan yardımcısı Gülistan Akel, kadınlar olarak baskıyı kabul etmediklerini belirterek, Batman Belediyesi olarak iki kadın kurumu ile bu mücadelede yer aldıkların kaydetti.

Akel, "Kadın kurumlarımızın hem hastaneyle hem de Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçtik. Netleşen bir durum var katledilen 15 yaşında Hatice Daşlı isiminde bir kadın var. Şu anda cenazesi Batman Bölge Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyor. Ailesi tarafından alınma talebi henüz olmamış. Biz kadın kurumlarımız ile bekliyoruz. Aile tarafında bir girişim olmadığı takdirde sahipsiz olmadığını göstermek için girişimlerimizin devam ettiğini belirtmek istiyoruz. Gerekirse cenazesini biz sahipleneceğiz. Defin işlemleri sırasında kadınlar olarak orada bulancağız. Ne yazık ki bir katliamla karşı karşıyayız. En yakınlarımız tarafından katlediliyoruz. Bizim dileğimiz bu olayın son olmasıdır" dedi

Kaynak: İHA