Simülasyon Aracında Emniyet Kemeri Uygulaması

Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine emniyet kemerinin önemi simülasyon aracıyla anlatıldı.

' 'Emniyet Kemeri Takın Hayata Bağlanın'' projesi kapsamında Polis Meslek Yüksek Okulu'nda gerçekleşen uygulamaya, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Ali Çardakcı, Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, PYMO Müdürü Osman Turfan ve çok sayıda PYMO öğrencisi katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkanlığı'na ait 360 derece dönebilen simülasyon araca binen PMYO öğrencilerine, emniyet kemeri takmadan ve emniyet kemeri takılı vaziyette, 5 kilometre hızla giden bir aracın takla atması esnasında yaşanabilecekler gösterildi.

Öğrencilerin ardından simülasyon aracına Vali Bektaş ve Garnizon Komutanı Çardakçı bindi.

Bektaş, araçtan indikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, polislerin emniyet kemerinin önemiyle ilgili anlattıklarını anlayıp inandıklarını belirterek, ''Ama deneyip görmeseydik bu kadar ikna olamazdık. Gerçekten basit bir emniyet kemerinin olağanüstü bir durumda ne kadar etkili olduğunu yaşayarak görüyoruz'' dedi.

Emniyet kemerinin takılmasının önemini vurgulayan Bektaş, şunları kaydetti:

''Burada 5 kilometre süratte gidilen bir kaza olayını canlandırdık. Biliyoruz kimse 5 kilometre hızla gitmiyor. Arabada 50, 100 ve 150 kilometreye çıktığı zaman insanın ne hale geldiğini tasavvur edebiliyoruz. Gerçekten benim için ilginç bir deneyimdi. Emniyet kemeri gerçekten önemliymiş. Bir kere daha anlamış olduk.''

PMYO Müdürü Turfan da, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün vatandaşlara ve öğrencilere yönelik 'Emniyet simülasyon aracı' uygulamasını uygun yerlerde zaman zaman yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerin tamamının hem emniyet kemeri takılmış vaziyette hem de takılmamış vaziyette simülasyon aracını denediklerini aktaran Turfan, ''Arkadaşlarımız bunu yaşayarak öğrenmiş oldular. Dolayısıyla bundan sonraki hayatlarında da emniyet kemerinin önemini kavramış oldular. Bundan sonrada emniyet kemeri konusunda daha duyarlı olacaklar'' diye konuştu.

Muhabir: Esra Karamuk

Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA