İzmir'in 'NATO Komuta Merkezi' Olmasına Karşı Kampanya

Aralarında milletvekilleri, sendikacılar, demokratik kitle örgütü temsilcileri, akademisyenler, aydınlar, sanatçılar, barış aktivistlerinin de bulunduğu 26 kişi ve kurumun, İzmir’in 'NATO’nun Kara Kuvvetleri Komuta Merkezi' yapılmasına karşı kampanya başlatmak üzere güç birliği yaptığı bildirildi.

İzmir'in 'NATO Komuta Merkezi' Olmasına Karşı Kampanya
Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’in de katıldığı forumda; Ortadoğu’da savaş politikalarına karşı duran tüm siyasi kesimlerden, sendikalardan, üniversitelerden, aydın ve sanatçılardan katılımlarla “Barışın Karargahı İzmir” hedefiyle yeni forumlar, toplantılar, tiyatro gösterileri, sergiler, sanat etkinlikleri, imza kampanyaları düzenlenmesi kararlaştırıldı. Bu hedefe ulaşmak adına yapılacak çalışmaları koordine edecek çalışma grupları oluşturuldu.

Toplantıda konuşan CHP İzmir Milletvekili Moroğlu, üç yıl önce mayınların kaldırmasından söz edilirken şimdi sınıra füzeler yerleştirildiğini kaydederek, “İzmir’de sadece (İzmir, NATO’nun komuta merkezi olamaz) temelinde bir kampanya düzenleyip, en uzağımızdakini bile yakınımıza çekerek çoğalabiliriz. Bu toprakların NATO toprağı olmadığını haykırmak ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için barış çağrımızı yükseltmeliyiz” dedi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Tüzel de, İzmir’in “dünyayla barışık yüzüyle” öncülük edeceği bir kampanyayla, NATO üsleri haline getirilen kentlerle bir barış köprüsü kurulabileceğini vurguladı, “Bu kampanya, Türkiye’nin yeniden bağımsızlığını kazanması ve bir arada yaşam düşüncesinin güçlendirildiği bir kampanyaya dönüştürebiliriz. Savaş karşıtı cepheyi gelin birlikte örgütleyelim” diye konuştu.

Kaynak: İHA