Kastamonu'nun Bozkurt İlçesinden 25 Yıl Önce İş İçin İstanbul'a Giden Mehmet Çalık, Emekli Olup Köyüne Dönünce, Evinin Altına Eski Eşyalardan Müze Yaptı

Ümit Yorulmaz - Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinden 25 yıl önce iş için İstanbul'a giden Mehmet Çalık, emekli olup köyüne dönünce, evinin altına eski eşyalardan müze yaptı.

Bozkurt ilçesi Keşlik köyünde yaşayan Mehmet Çalık, çocukluğunda kendi kullandığı ve dedelerinden kalan eşyaları toplayarak evinin altına tarihi eşya müzesi oluşturdu.

-200 yıllık okka-

Mehmet Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Eski eşyalara meraklı olduğum için 5 yıldır bu müzeyi toplamaya uğraşıyorum'' diye konuştu.

Müzede 110 parça tarihi eşya bulunduğunu söyleyen Çalık,''Bunlardan, 180 yıllık ağaç sofra, 200 yıllık okka, eski ipli terazi, çeşitli plaklar, gaz yağıyla yanan ocak ve idare feneri, çarık, doldurma tüfek gibi tarihi eşyalarım var'' ifadesini kullandı.

Keşlik Köyü muhtarı Cemal Akın ise ''Tarihi eşya müzesi, köyümüz için güzel bir şey oldu. Mehmet beye teşekkür ediyorum. İnşallah herkes köyüne ve tarihine böyle sahip çıkar'' dedi.

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA