Melikgazi Belediyesi Zabıta Ekipleri İçin 5 Yeni Araç Aldı

Kayseri Melikgazi Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere 5 adet panelvan araç satın alındığını söyledi.

Memduh Büyükkılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Melikgazi ilçe sınırlarının büyüdüğünü ve her geçen gün imarlı yapılaşma ile yeni yerleşim alanlarının ilçeye katıldığını belirtti.

Başkan Büyükkılıç, “Belediye olarak Anbar Mahallesi'nden başlayan ve Turan ile Subaşı mahallerinde son bulan ilçemiz de piyasa denetimlerinin sürekli ve etkili bir şekilde yapılabilmesi için 5 adet araç satın alındı. 5 kişilik küçük panelvan olarak bilinen araçlardan satın alınarak denetim elemanlarına teslim edildi. Araçlardan biri kaçak inşaat ekibine, bir adeti esnaf sicil ve ruhsat denetimine, bir adeti icra takip ekibine, iki adeti ise şehir içerisindeki ekiplere görevlendirildi." dedi.

Aldıkları 5 denetim aracının 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile satın alındığı bilgisini veren Büyükkılıç, zabıta ekiplerinin araçla takviye edilmesi ile ekiplerin daha seri, hızlı ve etkin bir şekilde hem görevlerini yapabileceklerini hem de şikâyetleri anında değerlendirebileceklerini kaydetti.

Başkan Büyükkılıç, belediyenin tüm hizmet araçlarında temizlik, fen işleri iş araçlarında dâhil olmak tamamında araç takip sisteminin bulunduğunu dolayısı ile kurum içinde otokontrol sisteminin uygulandığını sözlerine ekledi.