Katı Atık Bertaraf Tesisi Birliği Fesih Edildi

Salihli, Alaşehir, Sarıgöl ilçelerini ve bu ilçelere bağlı beldeleri kapsayan Katı Atık Bertaraf Tesisi Birliği fesih edildi.

Katı Atık Bertaraf Tesisi Birliği Fesih Edildi
Salihli, Alaşehir, Sarıgöl ilçe ve beldeleri Katı Atık Bertaraf Tesisi Birlik Meclisi aralık ayı olağan meclis toplantısı, Salihli Belediye Meclis Salonu’nda 27 Meclis üyesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yoklama ile başlayan meclis toplantısında haziran ayı meclis toplantısında alınan kararlar meclis üyelerine dağıtıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam eden meclis toplantısında, Birliğin fesih edilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Karar sonrası açıklamalarda bulunan Salihli Belediye Başkanı ve Birlik Meclisi Başkanı Mustafa Uğur Okay, “Karar 4 ilçe ve beldelerimiz için hayırlı olsun. Büyükşehir Yasası kapsamında Manisa’nın Büyükşehir olması ve Katı Atık sorumluluğunun da Büyükşehir Belediyesine geçmesi nedeniyle birliğin tüzel kişiliğinin sonlandırılması gerekiyor. Katı Atık Bertaraf Tesisi yapımı Büyükşehir Belediyesi görev alanına girmektedir. Manisa’nın Büyükşehir olması ile birlikte birliğimiz çalışma yapamayacak, hizmet alımı gerçekleştiremeyecek duruma gelmiştir. Bu kapsamda birliğimizin feshedilmesini meclisimizde aldığımız karar ile resmiyet kazandırmış oluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA