Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Saymaz, Kente Sağlık Bakanlığı'nca 250 Yataklı Yeni Bir Hastane Yapılacağını Bildirdi

Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Saymaz, kente Sağlık Bakanlığı'nca 250 yataklı yeni bir devlet hastanesinin yapılacağını bildirdi.

Saymaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yayla Mahallesi Namazgah Caddesi'nde 67 dönümlük bir arazi üzerine 50 milyon bütçe ile yapılması planlanan hastanenin Toplu Konut İdaresi'nce ihaleye çıkartılacağını söyledi.

Hastanenin yapımına en kısa sürede başmak istediklerini belirten Saymaz, hastanede 150'si tek, 100'ü çift olmak üzere 250 yatak bulunacağının kaydetti.

Saymaz, Hastane kampüsü içerisinde, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Merkez İstasyonu ve 112 Komuta Kontrol Merkezi, Aile ve Çocuk Sağlığı Planlama Merkezi ile Verem Savaş Dispanseri bulunacak şeklinde planlandığını bildirdi.

-''Süt Sığırcılığı Projesi''

-Proje kapsamında, Lüleburgaz'da damızlık

düve dağıtıldı

Lüleburgaz'da ''Süt Sığırcılığı Projesi'' kapsamında 9 aileye düve dağıtıldı.

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ''Süt Sığırcılığı Projesi'' kapsamında, Lüleburgaz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca Alacaoğlu, Akçaköy, Sakızköy, Evrensekiz ve Karaağaç köylerindeki 9 aileye 27 adet gebe düve dağıltıldığı belirtildi.

-Vize Belediyesi aşure dağıttı-

Vize Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı.

Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve personeli, belediye binası önünde vatandaşlara aşure ikram etti.

Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, her yıl düzenledikleri aşure etkinliğini bu yılda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yılmaz, Muharrem ayında şükretmenin, bereketin, paylaşmanın anlamının daha iyi anlaşıldığını kaydetti.

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA