Kamu Sen, 2013'te Memura Verilecek Yüzde 6 Zammı Protesto Etti

Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, hükümetin 2013 yılında memura vermeyi planladığı yıllık yüzde 6 zam oranına tepki göstererek, " Son bir yıl içinde doğalgaza yüzde 49, elektriğe yüzde 20, kuru fasulyeye yüzde 15 zam, tavuk etinden, şampuana kadar bir çok mal ve hizmete ortalama yüzde 15 zam yapılmıştır.

" dedi.

Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, bağlı sendika şube başkanı ve üyeleriyle Valilik binası önünde basın açıklaması yaptı. Bayraktar, hükümetin, memuru yok saydığını ileri sürdü. 2013 yılı bütçe görüşmelerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam ettiğini ve hükümetin memura toplamda yıllık yüzde 6 zam ön gördüğünü ifade etti.

Enflasyon hedefinin yüzde 5,3, büyüme hedefinin yüzde 4 toplam vergilerdeki artışın yüzde 14 olarak planlandığına dikkat çeken Bayraktar," Son 10 yılda çalışanların milli gelirden aldığı pay azaldı. Burada bir düzensizlik ve dengesizlik var. Hükümetin 2013 yılı için memura ön gördüğü yıllık 3 + 3 zam oranı komiktir. Bu oranla dar ve sabit gelirlilerin insanca yaşaması hayalden öteye gidemez. Bilinmelidir ki devletin bütçesi kimsenin babasının malı değildir. Bütçe de milli gelir de milletin ortak kaynağıdır." dedi.

Kamu Sen İl Temsilcisi, son bir yıl içinde doğalgaza yüzde 29, elektriğe yüzde 20, kuru fasulyeye yüzde 15 zam yapıldığına da dikkat çekerek,"Tavuk etinden, şampuana kadar bir çok mal ve hizmete ortalama yüzde 15 zam yapılmışken, memura yüzde 3+ 3 zammı reva gören anlayışın hazırladığı bütçenin memura adalet getirmeyeceği de açıktır" dişe konuştu.

Basın açıklaması,"Hükümetin zammını başına çal' sloganlarının atılmasıyla son buldu. Protestocu grup daha sonra olaysız dağıldı .