10 Bin 500 Motorsiklet Sürücüsüne Kask Takmadıkları İçin Ceza Yazıldı

Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, il genelinde trafiğe kayıtlı araç sayısının 375 bin ve bu rakamın 135 bininin motosiklet olduğunu söyledi.

10 Bin 500 Motorsiklet Sürücüsüne Kask Takmadıkları İçin Ceza Yazıldı
Aydın, 2012 yılında 10 bin 500 motosiklet sürücüsüne kask takmadıkları için ceza kestiklerini açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen 'Kask Tak Hayatta Kal' eğitim seminerinden sonra motosiklet sürücülerine kask dağıtımı yapıldı. Türkiye Otomobil ve Motosiklet Sürücüleri Federasyonu’nun da katılımıyla ikincisi düzenlenen eğitim programında motosiklet sürücülerine sürüş teknikleri ve kaskın faydaları anlatıldı. Düzenlenen eğitim sonunda katılan 400 motosiklet sürücüsüne kask ve katılım belgesi verildi.

Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü, "Bir Kask Bir Can Kurtarır" sloganıyla yola çıktıklarını, 2008 yılında ilkini düzenledikleri sürücü eğitimlerinin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini ve Gaziantep'te kasksız motosiklet kullanan sürücü kalmayana kadar çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ise, insanın kendi canını korumasının kendi asli görevi olduğunu, dolaysıyla başkalarına güvenmemesi gerektiğini belirtti.

Kurallara riayet etmeyen birçok gencin hayatını kaybettiğini, bu nedenle trafik konusunun sadece emniyet teşkilatının görevi olmaktan çıktığını ve her bireyin sorumluğuna girdiğini kaydetti.

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın da, Gaziantep’te 375 bin trafiğe kayıtlı aracın bulunduğu, bunun 135 binin ise motosiklet olduğunu söyledi.

Mevcut olan araçların üçte birini motosikletlerin oluşturduğunu ve bu rakamın kendileri açısından önemli olduğunu dile getiren Aydın, “2012 yılında 10 bin 500 motosiklet sürücüsüne sadece kask takmamadan dolayı cezai işlem uyguladık. İlimizdeki rakamlara bakınca cezai işlemlerin ve kask takmamanın çok düşük olduğunu görüyoruz. Biz de arkadaşlarımız ile birlikte bu sorunu aşmak için bir çalışma yaptık. Motosiklet sürücülerine bir eğitim semineri düzenledik. Uzman arkadaşlarımız tarafından verilen eğitimler neticesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin de katkıları ile motosiklet sürücülerimize ücretsiz kask dağıtımı gerçekleştirdik.” diye konuştu.