Mısır'da Anayasa Hazırlık Komisyonu Muhalefeti Diyaloğa Çağırdı

Mısır Anayasa Hazırlık Komisyonu'nun muhalif grupları bir araya getiren ''Ulusal Kurtuluş Cephesi'ni'' halka açık diyaloğa çağırdığı, muhalefetin ise bu çağrıyı reddettiği bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Anayasa Hazırlık Komisyonu, Anayasa Partisi Başkanı Muhammed Baradey, Kongre Partisi Başkanı Amr Musa, Nasırcıları ve solcuları içinde barındıran ''Halk Akımı'' Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi ve Vefd Partisi Başkanı Seyyid el-Bedevi'ye açık oturum davetiyesi gönderdi.

Açık oturumun hedefinin, ''Ulusal Kurtuluş Cephesi liderlerinin görüşlerinin açık bir şekilde ortaya konulması, yeni anayasa taslağı hakkında oluşan soruların cevaplanması ve taslağı reddetme gerekçelerinin tüm Mısır halkına açıkça ifade edilmesi'' olduğu belirtildi.

Öte yandan, Amr Musa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine şimdiye kadar resmi herhangi bir davet ulaşmadığını ifade etti.

Ulusal Kurtuluş Cephesi Sözcüsü Halid Davud da açık oturum için herhangi resmi bir davet almadıklarını söyledi.

Davud, ''Cephe, kendisine kimin gönderdiğini bilmek için bu daveti beklemektedir. Anayasa Hazırlık Komisyonu'nun taslağı hazırlamasıyla birlikte görevi bitmiştir ve kendiliğinden fesh olmuştur'' dedi.

Ulusal Kurtuluş Cephesi Üyesi Muhammed el-Ceylani de açıklamasında, ''Ulusal güçlerin anayasa hazırlık komisyonunun davetini reddettiğini'' kaydetti.

Muhabir: Hacer Desuki/Ali Semerci/Bülent Şahin Erdeğer

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA