Bursa'da, Roman Vatandaşların Yaşadığı Mahalledeki Bir Caminin İmamı, Birlik ve Beraberliği Oluşturmak, Suç Unsurlarından Uzak Tutmak Amacıyla Farklı Arkadaş Gruplarını Bir Araya Getirdiği Çocuk İlahi Grubu Kurdu

Volkan Bayraktar - Bursa'da, Roman vatandaşların yaşadığı mahalledeki bir caminin imamı, birlik ve beraberliği oluşturmak, suç unsurlarından uzak tutmak amacıyla farklı arkadaş gruplarını bir araya getirdiği çocuk ilahi grubu kurdu. Yaşları 12 ile 17 arasında değişen Roman çocuklar, henüz 3 aylık bir grup olmalarına rağmen ney, org, keman ve tef gibi enstrümanlarla 10 ilahiyi seslendirebiliyor.

Bursa'nın Demirkapı Mahallesi'nde yaşayan Roman çocukların hayatı, Demirkapı Camisi'ne atanan imam Hüseyin Şen sayesinde değişti. Yaşları 12 ile 17 arasında değişen, suça meyilli olanların da aralarında bulunduğu belirtilen çocuklar, ağabey olarak gördükleri imam Şen'in önderliğinde 3 ay önce oluşturulan ilahi grubuna katılarak, kısa sürede dinleyenlerde beğeni uyandıran bir seviyeye ulaştı. Roman çocuklar, henüz 3 aylık bir grup olmalarına rağmen ney, org, keman ve tef gibi enstrümanlarla 10 ilahiyi seslendirebiliyor.

Caminin imamı Hüseyin Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Roman çocukların müzik kulaklarının çok iyi olduğunu ve her birinin farklı enstrümanda başarılı performans ortaya koyduğunu söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce geldiği mahallede birlik ve beraberliği oluşturma, çocukları suç unsurlarından uzak tutma adına ne yapabileceğini düşünürken ilahi grubu oluşturmaya karar verdiğini anlatan Şen, şöyle devam etti:

''İlkokul çağından bu yana ilahi gruplarında yer aldım. İlahinin, bir insan üzerindeki olumlu etkilerini, grup olmanın faydalarını iyi bilirim. Ayrıca bir tasavvuf musiki grubunda yer alıyorum. Sahip olduğum bilgileri Roman çocuklara aktarmaya çalışıyorum. 3 ay önce 5-6 çocukla grup kurduk. Zamanla bu 20 kişiye çıktı. Zaman zaman farklı günlerdeki katılımlarla 30 kişilik grup olabiliyoruz. Ney, org, klarnet, zurna, keman, gitar ve tef gibi birçok enstrümanı çalabiliyorlar. Yetenekli çocuklar ama sokakta boş geziyorlardı.''

-''Çocuklar kadar aileleri de bana dua ediyor''-

Şen, istedikleri zaman grubu yarım saat içinde bir araya getirebildiklerini ifade ederek, ''Grupla çocuklar, organize olmayı, disiplini, birlik ve beraberliğin ne olduğunu daha iyi öğrendiler. Aslında Roman vatandaşlar arasındaki dayanışma çok güzel ancak bizim hedefimiz farklı. Bizim amacımız çocukların iyi bireyler olarak yetişmeleri. Çocuklar kadar aileleri de bana dua ediyor. Yaptığımız iş küçük ama etkisi oldukça büyük'' dedi.

Çocukların şimdilik 10 ilahiyi seslendirebildiğini, ancak çalışmalarının devam ettiğini anlatan Şen, grubun, farklı arkadaş gruplarını bir çatı altında toplaması dolayısıyla önemli olduğunu söyledi.

Grup sayesinde çocukların kendisini dinlediğini belirten Şen, ''Ağabey gibi görüyorlar. Anne ve babalarından farklı bir saygı duyuyorlar. Sözümüz geçiyor. Kamu kurumlarının bölgede yapacağı çalışmalarda köprü vazifesi görmeye başladık'' diye konuştu.

Boş zamanlarını değerlendirmek için gruba katıldığını dile getiren Fatih Demirci ise ''Lise ikinci sınıfa gidiyorum. Boş zamanlarımı değerlendirmek için bu gruba katıldım. Yaklaşık üç aydır çalışıyoruz. Bu gruba Hüseyin hocamızın sayesinde geldim. Grubun mahallemizdeki dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulduğunu düşünüyorum. Önceden boş zamanlarımı değerlendiremiyor, başı boş geziyordum. Ama bu gruba girdiğimden beri boş zamanlarım anlamlı hale geldi'' ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA