Yemek Fuarı’nda Bayraklı Farkı

İzmir’de bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Ege Mutfak Zirvesi’ne katılan Bayraklı Belediyesi, birbirinden lezzetli 41 çeşit yemekle fuarın ilgi odağı oldu.

Yemek Fuarı’nda Bayraklı Farkı
Etkinlikte konuşan Başkan Hasan Karabağ, bu tür etkinliklerin daha da artmasını dilerken, “Ayaküstü yiyeceklerin engellenebilmesi için yemek kültürümüz yaşatılmalı. Çok zengin mutfağımız var değerini iyi bilmeliyiz” dedi.

Yeni Asır TV'nin düzenlediği "4. Ege Mutfak Zirvesi", Kültürpark Uluslararası İhtisas Fuar Alanı 4 No'lu holde düzenlenen etkinliklerle gerçekleştirildi.

Çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu ve şenlik havasında gerçekleşen etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ da katıldı.

Ülkemizin yemek kültürünün yaşatılması, geliştirilip, desteklenmesi gerektiğini belirten Başkan Karabağ, “Bu tür etkinlikler artmalı. Hazır yiyeceklerin ve ayaküstü tüketilen ürünlerin önüne geçilmeli. Zaten sağlık açısından da hazır yiyecekler önerilmiyor. Bu nedenle birbirinden lezzetli yemeklerin bulunduğu ülke mutfağımızın yaygınlaştırılıp, geliştirilmesi ve bu kültürümüzün yaşatılması gerekiyor. Çok zengin mutfağımız var bu nedenle de sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonu ile 41 çeşit yemeğin sunulduğu stant, ziyaretçi akınına uğradı. Kısa zamanda tükenen yemekler fuara gelenlerin beğenisini kazandı. Etkinliğin en kalabalık stantlarından olan Bayraklı Belediyesi standına, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da konuk olarak yemeklerin tadına baktı. Başkan Karabağ, hamur işi, tatlı ve yemek kategorilerinde düzenlenen yarışmada hamur işi dalında dereceye giren ev hanımlarına da ödül verdi .
Kaynak: İHA