Tkdk Tarafından Verilen Desteklerde Yapılan Değişikliklerle İlgili Atso Üyeleri Bilgilendirildi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü Kırsal Kalkınma Programı kapsamında gerçekleştirilen değişikliklerle ilgili Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri bilgilendirildi.

TKDK Afyonkarahisar Koordinatörlüğü uzmanlarından Necmi Sağlam tarafından ATSO binasında gerçekleştirilen toplantıda, yapılan değişiklikler anlatıldı.

Sağlam, yaptığı açıklamada, programda süt üreten işletmelerle ilgili kapasite sınırında değişiklik olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Küçükbaşta 300 olan kapasite sınırı 500'e yükseltildi. Büyükbaşta da 100 olan kapasite sınırı da 120'e yükseltildi. Daha önce bize başvuramayan kombinalar artık başvuruda bulunabilecekler. Ayrıca et işlemeyle ilgili bütçeler artırıldı. Tedbir bazında bütçeler belirlenerek artık bundan sonra et işleme sektörü daha büyük bütçeler kullanma imkanına kavuştu. Diğer çiftlik faaliyetleriyle ilgili üst kapasite sınırlarıyla ilgili de değişiklikler oldu. Örneğin kültür balıkçılığı yıllık 50 tondan 200 tona çıkarıldı.''

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA