Haber Ajanslarının Temsilcileri Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Haber ajanslarının temsilcileri, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine konferans verdi.

Konferansta konuşan İhlas Haber Ajansı (İHA) Görüntülü Haberler Müdürü Esra Şimşek, “Tarafsız, ilkeli haberciliğimize devam edeceğiz” dedi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Uluslararası İletişimde Haber Ajanslarının Rolü” başlıklı konferans, haber ajanslarının temsilcileri ile öğrencileri bir araya getirdi. Prof. Dr. Atilla Girgin’in moderatörlüğünde yapılan konferansa İhlas Haber Ajansı (İHA) Görüntülü Haberler Müdürü Esra Şimşek, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici ve Cihan Haber Ajansı Ekonomi Editörü Ramazan Solak katıldı

Konferansta, İHA’nın genel yapısı hakkında bilgi veren İHA Görüntülü Haberler Müdürü Esra Şimşek, “İHA 1993 yılında kuruldu. Ocak ayında 20. yılımızı kutlayacağız. İHA yerel ve ulusal alanda hizmet vermekte, bir anlamda yayın organlarını beslemekte. Teknoloji ile birlikte İHA’da çok şey değişti. İHA’nın yayın hayatına başladığı zamanlardaki teknolojik imkanlarla şimdiki farkı hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Dolayısıyla teknoloji ile birlikte değişen İHA, abonelik sistemi, yerel çalışmalar ve bunun dışında istihbarat, ekonomi, spor gibi birçok dalda hizmet veriyor. 150’yi aşkın canlı yayın aracımızla hizmet veriyoruz. Bu çok büyük bir hizmet. Özellikle yurt dışında, Avrupa’da, Amerika’da, Afrika’da da İHA’nın oluşumunu tamamlamak üzereyiz. Hizmetlerimiz devam ediyor. İlkeli, tarafsız haberciliğimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ajansların, tarafsızlık ilkesi gereği dikkatli davranmak zorunda olduklarını vurgulayan Şimşek, dünya üzerinde medyanın gücünün tartışmasız gün geçtikçe arttığını dile getirdi. Esra Şimşek, medya sektörünün oldukça geniş olduğunu ve haber ajansçılığının da bu dallardan biri olduğunu söyledi.

Haber ajansçılığının, televizyonlar ve internet sitelerinin can damarı olarak görülebileceğini aktaran Şimşek, “Kimi televizyon, kanalları kimi gazeteler yayın politikaları gereği farklı yorumlayabilir. Fakat ajansçılıkta bana sorarsanız bu mümkün değil ve olmamalı. Tarafsızlık ilkesi gereği biz dikkatli davranmak zorundayız. Biz bir haberi en yalın ve en yorumsuz haliyle yapıp geçeriz. Ama bunu istedikleri şekle çevirmek tabii ki televizyon kanallarının, gazetelerin, internet sitelerinin kendi tekelindedir’’ dedi.

Kaynak: İHA