Axa Sigorta Sorumlu Şirket Olmayı Sürdürüyor

AXA Sigorta, şirket içi ve dışında birçok faaliyete imza atarak kurumsal sorumluluk anlayışı ile örnek oluyor.

AXA Sigorta'da kağıt kullanımını en aza indirmek için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Tek yüzü kullanılan kağıtların müsvedde olarak tekrar kullanımı, dijital ortamda faks alımı, TEMA aracılığı ile kağıtların geri dönüşüme gönderilmesi gibi uygulamalar ile her yıl tonlarca kağıt ve ağaç doğaya kazandırılırken, ''Kargo Poşetleri Kutuya, Çocuklar Okula'' kampanyası dahilinde kargo poşetlerinin geri dönüşümü ile de eğitime, ekonomiye ve çevreye destek veriliyor.

Şirket bünyesinde çeşitli noktalarda yer alan pil toplama kutuları ile zararlı atıkların doğadan uzak tutulması amaçlanırken, mavi kapak toplama kutuları ile engellilere destek sağlanıyor.

Ayrıca AXA Sigorta'da her yıl Kurumsal Sorumluluk Haftası düzenleniyor. Bu yıl düzenlenen global kampanyada karbon ayak izi azaltılmaya çalışılırken, belirlenen ülkelerdeki yerel çevre örgütlerinin çalışmalarına da destek olunacak.

Türk Kızılayı'nın ''Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır'' kan bağışı kampanyasına her yıl düzenli olarak belirli dönemlerde destek veren AXA Sigorta, her bir çalışanının adına UNICEF'in ''Hayat Paketi''nden alarak hem dünyanın çeşitli yerlerindeki çocuklara ve annelerine gerekli olan sağlık ve besin ürünlerinin sağlanmasına aracı oluyor hem de çalışanların toplumsal sorumluluk bilincinin gelişmesine katkı sağlıyor.

Risk eğitimi ve toplumda risk bilincinin geliştirilmesine dönük çalışmaları ile de öne çıkan AXA Sigorta, sigortacılık eğitimi verilen üniversite ve yüksekokullarda seminerler verirken günümüzde popüler bir mecra olan interneti de çalışmalarına dahil ediyor ve ''Riskler Dünyası'' sitesinde bireysel risklerle ilgili bilgiler paylaşıyor.

Dünyadaki iklim, istikrarsızlık ve benzeri risklere ve bunların yarattığı sonuçlara da büyük önem veren AXA, global bazda araştırmalar yaparak toplumla paylaşıyor. AXA Sigorta'nın destek verdiği projeler arasında toprak kaybı riskine karşı başlatılan TEMA-Meşeler Yuva Arıyor Kampanyası da yer alıyor.

AXA'da, ''AXA Tüm Kalplerde'' sloganı çerçevesinde gönüllü çalışanların önderliğinde gerçekleştirilen projeler ile kimi zaman ihtiyaç sahibi çocuklar yeni oyuncaklarla ve kıyafetlerle buluşurken, kimi zamanda okullara kırtasiye, kitap, bilgisayar gibi malzemelerin tedarik edilmesi için bir araya geliniyor.

Ayrıca Van, Rize, Somali, Japonya ve Pakistan gibi hem Türkiye'de hem de tüm dünyada yaşanan çeşitli afetlere de kayıtsız kalınmıyor ve şirket içinde çalışanlarla ayni ve maddi yardımlar toplanarak afet bölgelerine gönderimlerde bulunuluyor.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Ali Bayaslan
Kaynak: AA