'pkk ve Terörizm İle İlmi Mücadelenin Önemi' Konferansı

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, son bir yılda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın doğru teşhisi ile terör sorununda sona gelindiğini belirterek, “PKK’nın yüzde 90’ını imha edildi.

Dağlarda artık sadece PKK’lılar yok, özel harekatçılar, bordo bereliler, istihbarat timleri var. Dengeler tamamen değişti. Benim tahminim ilkbaharda terörist kalmayacak” dedi.

İslam Birliği Derneği tarafından Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen 'PKK ve Terörizm İle İlmi Mücadelenin Önemi' konferansına, Güzel’in yanı sıra Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, eski bakanlardan Halil Şıvgın, AK Parti Kütahya milletvekili İdris Bal ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansta bir konuşma yapan Kutan, bürokrat olarak bugün terör olaylarını olduğu Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da 9 yıl görev yaptığını o dönemde böyle bir sorunun olmadığını anlattı. O dönem bölgenin sürgün yeri olduğunu belirten Kutan, “Ne kadar işe yaramaz adam varsa buraya yollanırdı. Böylelikle devlet-millet kaynaşması bozuldu” dedi.

Türk solunun PKK’nın ebesi olduğunu söyleyen Kutan, terörün kendiliğinden ortaya çıkmadığını önceden altyapısının hazırladığını ifade etti.

Kutan, provokasyonlara gelinmemesini ve milli birliğin zedelenmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Konferansta bir konuşma yapan eski bakanlardan Halil Şıvgın ise terörle mücadele konusunda bütün partilerin tek bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

Terör arkasında petrol, doğalgaz rantının olduğunu belirten Şıvgın, Türkiye’nin bölgede güçlü olması gerektiği aksi halde Ortadoğu’da yaşananların Türkiye’de de yaşanacağını belirtti.

“AYDINLAR ÖZAL'I, DEMİREL'İ İSTİSMAR ETTİLER, ŞİMDİ DE AK PARTİYİ İSTİSMAR EDİYORLAR” Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel ise, Türkiye Kürt sorunu olmadığını söyledi.

Kendisinin Türkmen olduğunu ve çok sayıda Kürt akrabasının ve yeğenlerinin olduğunu anlatan Güzel, Kürtlerin azınlık unsuru değil, kurucu unsur olduğunu söyledi.

Türk toplumunun çimentosunun din olduğunu kaydeden Güzel, “O yüzden bir takım plan yapanlar yanılıyorlar. Hiçbir zaman Türkleri ve Kürtleri ayrıştıramazlar. İslam dünyası toparlanmaya gidiyor” diye konuştu

Kürtlerin fiziki ve coğrafi sorunlarının olduğunu kaydeden Güzel, bu sorunların çözümü için onlara yardım edilmesi gerektiğini ifade etti.

Aydınları eleştiren Güzel, “Bunlar Özal’ı, Demirel’i istismar ettiler, şimdi de iktidarı istismar etmeye çalışıyorlar. Eskiden Marksistlerdi şimdinin liberal yazarları arkasını birkaç tane de İslamcı yazarı almışlar istismar ediyorlar. Bu memlekette ne kadar Ermeni ve Kürtçü görünürseniz o kadar aydın oluyorsunuz” diye konuştu

Terör konusunun bugüne kadar çözülememesinin nedeninin doğru teşhis yapılamamasından kaynaklandığını belirten Güzel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son bir yıldır doğru teşhis koyduğunu ifade etti.

Güzel, “PKK’nın yüzde 90’ını imha edildi. İş iyi gidiyor. Dağlarda artık sadece PKK’lılar yok, özel harekatçılar, bordo bereliler, istihbarat timleri var, Dengeler tamamen değişti. Uydularla izleniyorlar. Benim tahmini ilkbaharda terörist kalmayacak” dedi

Güzel, bir yandan dağlarda teröristle mücadele edilirken diğer yandan terör örgütünün şehir yapılanması KCK’nın çökertildiğini ifade etti.

BDP’nin bölgede tehdit ve şiddetle yüzde 7 oranında oy aldığını belirten Güzel, “Eğer, tehdit şiddet kalksın bunların oyu yüzde 1’e iner” dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal ise terör örgütünün bugünlere kendi gücü ve kahramanlığı ile gelmediğini içeriden ve dışarıdan birileri tarafından desteklendiğini söyledi.

Kürt sorunun çözümü için pek çok adım atıldığını anımsatan Bal, kamuoyunda Taş Atan Çocuklar Yasası olarak bilenen kanunun fazlası ile iyi niyet içerdiğini ve bunun istismar edildiğini, bu nedenle yasanın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Terörün 3-5 çapulcunun işi olmadığını, profesyonel bir yapısının olduğuna işaret eden Bal, “Onun için profesyonel olarak bu işe bakmalıyız” dedi.

Terörün siyaseti, medyayı kullandığını belirten Bal, “Devlet olarak hem yumuşak yüzümüz hem sert yüzümüz olacak” dedi.

Öte yandan katılımcılara dernek tarafından plaket verildi.

Kutan’ın plaketini eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan verdi

Kaynak: İHA