Osmaniye'de Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplantısı

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, ''İlimizde üreticilerimizin ve ilgili kurumlarımızın, şu anda kuraklık tehlikesi bulunmasa da küresel ısınma ve iklim değişikliğine hazır olması gerekir'' dedi.

Sağlam, Anadolu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Osmaniye'de Vali Yardımcısı Ali Çağlar Başkanlığında ''Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi'' kurulduğunu belirtti.

Sağlam, şunları kaydetti:

''Şehrimizde, küresel ısınma ve iklim değişikliği gerçeğinden yola çıkılarak üreticilerimizin ve ilgili kurumlarımızın temkinli davranması gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu konudaki eğitimini tamamlamak ve sulama sistemleri ile ilgili altyapı çalışmalarını hazırlamak üzere tüm kurumlarımız üzerine düşen görevleri yerine getirecektir. İlimizde üreticilerimizin ve ilgili kurumlarımızın, şu anda kuraklık tehlikesi bulunmasa da küresel ısınma ve iklim değişikliğine hazır olması gerekir.''

Sağlam, 2013'de küresel ısınma ve iklim değişikliği eylem planının yürürlüğe gireceğini, çalışmaların da buna göre yürütüleceğini belirtti.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Ali Güreli
Kaynak: AA