Azeri Milletvekilinden Hocalı Anıtına Anlamlı Ziyaret

Azeri Milletvekili ve Hollanda-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı Adil Aliyev, Lahey şehir mezarlığındaki Hocalı Şehitleri Anıtı'nı ziyaret etti.

Anıta çelenk bırakan Aliyev, Ermeniler tarafından gerçekleştirilen Hocalı katliamından hayatını kaybedenler için dua etti.

Lahey'deki Hocalı Şehitleri Anıtı'nı ilk kez resmi düzeyde ziyaret eden Aliyev'e, Azeri ve Türk vatandaşlar da eşlik etti.

Hollanda Azerbaycan Derneği Başkanı İlhan Aşkın ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Hollanda gibi bir Avrupa ülkesinde Hocalı katliamında hayatını kaybedenler anısına bu anıtı dikmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Aşkın, "Şehitlerimizin ruhu az da olsa şad oldu. Ancak şehitlerimizin ruhları ancak o toprakların geri alınmasıyla tam olarak şad olur. Azerbaycan bayrağının o topraklarda dalgalanmasıyla ancak o zaman acımız diner" şeklinde konuştu.

Aliyev ise, "Azerbaycan devleti adına, Meclisi adına bu anıtın dikilmesinde katkısı olan herkese şükranlarımızı sunarım. Bizim şehitlerimiz günahsız şehitlerdir. Onlar başka savaşlar başka topraklar uğruna şehit olmadılar. Onlar kendi yurtlarında kendi evlerinde otururlarken katliama uğradılar. Hepsi silahsız hepsi masum insanlardı. Rusya ve Ermeniler tarafından katliama uğradılar. İnsanlık manasız bir katliama tanıklık etti. Bu tür katliam tarih kitaplarında yoktur. Ermeniler insanlıkla bağdaşmayan hareketlerde bulunuyorlar. Biz bir Müslüman ve Azerbaycanlı Türk olarak birlikte hareket edersek ancak bu eylem ve planları durdurabiliriz. Bugün burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum ve burada Hocalı katlimanın unutulmaması adına bu anıtı dikenlerin hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA