Pazar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Faaliyetleri

Pazar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılan arı yetiştiriciliği kursuna 50 kursiyerin katıldığı bildirildi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açılan kurslara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Arıcılık konusunda iyi yetişmiş profesyonel öğretici Bora Haberal tarafından 50 kursiyere 3 hafta süreyle verilecek arı yetiştiriciliği kursu sonunda kursiyerlere sertifika vereceklerini ifade eden Demir, ''Bu zamana kadar gerçekleştirdiğimiz faaliyetler kapsamında toplam 30 branşta 155 kurs ve 2 bin 500 kursiyerle faaliyetlerimiz devam etmektedir. Merkez binamızda yine hafta içi akşamları İngilizce, satranç, bilgisayarlı muhasebe kursu açılmış ve devam etmektedir. Bununla birlikte ilçemizin köy ve merkez tüm okullarında öğrencilere yönelik SBS ve YGS hazırlık kursları, Doğu Karadeniz rehabilitasyon merkezinde resim kursu, ilçe merkezindeki ilkokullarda ve liselerde, ayrıca yüksekokulda halk oyunları kursu, kapalı spor salonunda tekvando, kick-boks, basketbol, hentbol, gibi sportif kurslarımız devam etmektedir.''

Demir, ileriki dönemlerde kalorifer ateşçiliği, kivi yetiştiriciliği ve bilgisayar operatörlüğü kursları açılmasının planlandığını da kaydetti.

Muhabir: Naci Güven

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA