Haseke Kentine Bağlı Ra'sulayn İlçesinde Yaşanan Şiddetli Çatışmalar Sırasında Seken Bir Mermi Ceylanpınar'da Bir Evin Kapısına İsabet Etti

Suriye'nin Haseke kentine bağlı Ra'sulayn ilçesinde yaşanan şiddetli çatışmalar sırasında seken bir mermi, Ceylanpınar'da bir evin kapısına isabet etti.

Türkiye sınırında yer alan ve geçen ay çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusu'nun denetimine geçen ilçede, birkaç gün aradan sonra bugün yeniden çatışma sesleri duyulmaya başlandı.

Akşam saatlerinde şiddetlenen, ağır silahların kullanıldığı çatışma, Ra'sulayn'ın sınır komşusu Ceylanpınar'da tedirginliğe neden oldu.

Bu arada, çatışma sırasında seken bir mermi, Suriye sınırı yakınlarındaki Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde Kenan Altınok'a ait evin kapısına isabet etti.

AA muhabirinin görüştüğü ev sahibi Kenan Altınok, evde kimsenin olmadığı sırada kapıya bir merminin isabet ettiğini belirterek, ''Artık can güvenliğimiz kalmadı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu geceyi kardeşimin evinde geçireceğiz'' dedi.

Çatışmanın şiddetlenmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birlikler, sınır hattında güvenlik önlemlerini artırdı. Vatandaşlar ise yapılan anonslarla sınıra yakın yerlerde durmamaları konusunda sık sık uyarıldı.

Öte yandan, gün boyu devam eden çatışmalarda yaralanan ve Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getirilen 18 Suriyeliden 1'i hayatını kaybetti. Durumu ağır olan 7 kişi ise ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi.

Muhabir: Sait Aydın / Mehmet Güldaş

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA