Fsc Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Orman Yönetim Konseyi çalışmaları değerlendirme toplantısının yapıldığı bildirildi.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ilgaz'daki bir otelde düzenlenen FSC çalışmaları değerlendirme toplantısına, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Müdür yardımcıları Bayram Koçkaya ve Yaşar Çakıroğlu, Kastamonu Orman Fakültesin'den Doç. Dr. Ömer Küçük, Yard. Doç. Dr. Kerim Güney, Korhan Enez, Miraç Aydın, Oytun Emre Sakıcı, Gökhan Şen ile Türkan Aydın, Araç, Ayancık, Daday, Taşköprü ve Tosya İşletme Müdürleri, müdür yardımcıları, işletme şefleri ve saymanlarının katıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin'in toplantıda yaptığı konuşmada, en büyük hizmetin insanlığa yapılan hizmet olduğunu vurguladığı aktarılarak, ''Orman Genel Müdürlüğü 173 yıldır doğaya ve insanlığa hizmet ediyor. 1992 yılında imzalanan Uluslararası Çalışma Örgütü Sözleşmesi ile yeni bir sürecin tarafı olduk. Artık sürdürülebilir orman yönetimini öne çıkarılacak'' ifadelerini kullandığı belirtildi.

Toplantıda, Yrd. Doç. Dr. Miraç Aydın'ın ''Farklı Orman Ekosistemlerinin Yağış Dispozisyonu, Su Verimi ve Kalitesi Üzerine Etkileri'' konusunda sunum yaptığı kaydedildi.

Muhabir: Esra Karamuk

Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA