Ab Bakanı Bağış ve Tarım Bakanı Mehdi Eker, Rezidans Açılışına Katıldı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maçka Residences’in açılışına katıldı.

Ab Bakanı Bağış ve Tarım Bakanı Mehdi Eker, Rezidans Açılışına Katıldı
Astaş Holding, Bemes Yapı, Armani ve Casa’nın ortak çalışması ile hayata geçen Maçka Resdences, düzenlenen davetle açıldı. Açılışa AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Maçka Residences projesinin İstanbul’a bir değer katacağını umuyorum. O nedenle aldığım bilgi ile söylüyorum. Ama mutlaka İstanbul’un gelişen yüzü ve İstanbul’da Gelişen Türkiye ile birlikte ortaya çıkan yeni talepleri karşılayacak, ihtiyaçları giderecek bir proje olduğunu düşünüyorum. Dilimizdeki şehrin karşılığı dilimizdeki karşılığı Medine’dir. Medine ile medeniyet arasında bir ilişki vardır. Yani ülkelerin milletlerin medeniyet tasavvurunu Medineleri oluşturur. Yani şehirleri oluşturur” dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise, “İstanbul gerçekten her geçen gün daha güzelleşiyor. Fatih Sultan Mehmet 1453’te İstanbul’u fethetti, 1994 yılından buyana Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları da İstanbulluların kalbini fethediyor. Sayın Başbakanımız bu akşam burada olmasa bile gönlü burada. Çünkü İstanbul’a değer katan İstanbul’u güzelleştiren her proje onu da sizleri mutlu ettiği gibi son derece keyiflendiriyor. İstanbul her şeyin en güzeline layık. Her zaman söylüyorum. İstanbul Asya’nın en Avrupalı, Avrupa’nın en Asyalı şehri. İşte o tanımını güçlendiren yeni bir esere daha kavuşuyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından her iki bakan ve projeye imza atan şirketlerin temsilcileri kurdeleyi keserek Maçka Residences’in açılışını yaptı .
Kaynak: İHA