Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Dündar Şahinbey İlçesinde Kentsel Dönüşüm Alanını Gezdi

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulundu.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Tahmazoğlu, yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Dündar'a bilgi verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dündar ise, Türkiye'de nüfusu 500 binin üzerinde olan belediye başkanlarıyla toplantılar yaptıklarını, fikir alışverişinde bulunduklarını ve karşılıklı proje çalışmaları takip ettiklerini ifade etti.

Osmangazi'nin Türkiye'nin büyük belediyelerinden biri olduğuna işaret eden Dündar, şunları kaydetti:

''Şahinbey Belediye başkanımızla bu vesileyle önceden tanışıyoruz. Şahinbey Belediyesi'nde olduğu gibi bizde de kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda 4 mahalleyi yıkarak yeniden yaptık, bir mahalleyi yıkarak yeşil alan yaptık. Bursa deprem kuşağı üzerinde olduğu için riskli iller arasına alındı. Dolayısıyla bizlerde daha ciddi çalışmalar içerisinde tüm kentin yeniden yapılaşması için çalışıyoruz. Tabi Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'nun kentsel dönüşüm alanında yapmış olduğu başarılı çalışmaları biliyoruz. Gidip yerinde inceleyelim dedik.''

Dündar'ı misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tahmazoğlu ise, Dündar'ın hayırlı bir iş için kentte bulunduğunu, Kilis'te kalan sığınmacılara yardım getirdiğini ifade etti.

Tahmazoğlu, şöyle devam etti:

''Bursa'dan kalkıp Kilis'deki sığınmacılara yardım etmek her babayiğidin karı değil. Allah kendisinden razı olsun. Nüfusu 500 binin üzerinde olan belediye başkanlarımızla rutin aralıklarla toplantılar yapıp, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu çerçevede başkanımızla daha önce de görüşmelerimiz oldu. Bursa Osmangazi Türkiye'nin üçüncü, Şahinbey'de beşinci en büyük ilçesi konumundadır. Osmangazi belediye başkanımızda kendi bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları yapmaktadır. Bu noktada şehrimizin daha güzel olması adına modern ve depreme dayanıklı konutların yapılması adına karşılıklı fikir alışverişi yapıyoruz. Ben başkanıma ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum.''

-Şehitkamil Belediyesi'nden engellilere destek

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bedensel engelli vatandaşlara akülü sandalye hediye etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, akülü sandalyeye kavuşan bedensel engelli Cafer Çakır ve Levent Gökdere'nin mutlu oldukları görüldü.

Tekerlekli sandalyeyle ve hayatlarında yaşadıkları sorunları anlatan Çakır ve Gökdere, Fadıloğlu'na teşekkür etti.

-Özel Sanko Liseleri ''Buluş Şenliği'' nde ödülle döndü

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ve Sanko Koleji öğrencileri 15'incisi düzenlenen İstanbul Buluş Şenliği'nde yaptıkları projeyle jüri özel ödülü almaya hak kazandı.

Okuldan yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinden 33 okulun katıldığı proje yarışmasında katılımcılardan ''ruloyu havada çöz'' temalı bir aygıt tasarlanması istendi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü'nde yapılan yarışmada, Özel Sanko Liseleri'ni öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın, Hasan Gökhan Aslan ve İbrahim Halil Yılmaz rehberliğinde Yusuf Mert Gezer, Furkan Bozkurt, Mehmet Muhittin Akgün ve Enes Karacan temsil etti.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu uyguladıkları programlara yenilerini de ekleyerek oluşturdukları Sanko Eğitim Programı kapsamında öğrencilerinin hangi teknolojinin ne işe yaradığını, neyi nerede kullanabileceklerini daha iyi gördüklerini ifade etti.

Köylüoğlu, buluş şenliği projesinde emek veren öğretmen ve öğrencilerini kutladı.

Bu arada, jüri özel ödülüne değer görülen proje için öğrencilere plaket verildi.

Kaynak: AA